Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Hol lehetne az európai unióhoz...

Hol lehetne az európai unióhoz hasonló uniót létre hozni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy van az észak amerikai unió vagy nem is tudom mi a megnevezése a NAFTA-nak... És van az afrikai Unió de ezek nem olyan központosítottak.

De igazából egy USA Kanada esetleg Mexikó unión kívül N tudok elképzelni ilyen uniót, dél amerikai államok marcangoljak egymást, Afrika Ázsia szintén...

2020. febr. 29. 18:22
 1/9 A kérdező kommentje:
Jah!! Eurázsiai (szovjet)😅😂 Unió! El felejtettem...
2020. febr. 29. 18:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Ázsia? Szted hogyan? Hatalmas kontinens sokféle rasszal nyelvekkel, kulturakkal és szokásokkal... Ráadásul kB 4 milliárd emberről beszélünk majdnem.
2020. febr. 29. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem is az Eurázsiai Unió jutott eszembe, de a túl nagy távolságok/eltérő érdekek/kulturális különbségek miatt nehézkes a megvalósítása, bár az oroszok nagyon szeretnék

Afrika ugyanez, de ott szinte teljesen kizárt az ilyesmi

Közel-Kelet....? Pffff kizárt

2020. febr. 29. 18:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Bár lehetne a közös szovjet múlt, mint kulturális kiindulási pont, de azt meg a volt tagállamok nem túlzottan támogatnák

(3 voltam)

2020. febr. 29. 18:46
 5/9 anonim ***** válasza:
A világ minden részén létrehoztak már ilyeneket, csak kevésbé ismertek.
2020. febr. 29. 18:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
5# A világ minden táján? Az EU-hoz hasonló uniókat? pl hol? Mesélj :)
2020. febr. 29. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:

#6:

[link]

2020. febr. 29. 19:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Afrikában van ilyen és ott az a cél,hogy egyesítsék azokat az orszégokat.

Kenya,Tanzánia,Burundi,Ruanda,Uganda és Dél-Szudán.

Kelet-Afrikai Közösség a neve és hasonlóan működik mint az EU.

2020. febr. 29. 22:45
 9/9 anonim ***** válasza:

7# Ha így értjük, akkor igazad van. Kb minden ország benne van valamilyen érdek csoportban. Aztán, hogy ezek mennyire folytatnak szoros együttműködést más kérdés. (néhány szempont: mennyire intézményesített, közös valuta, egyenlő jogok, szabad határok ...?) Az EU sok mindenben egységesebb, ahogy a kérdező is írja. Az afrikai unióról nem sokat tudok, de pl az Eurázsiai Unió az EU-hoz képest vicc, kb csak papíron létezik. Habár próbálkoznak átvenni dolgokat, mint pl az európai CE minőségi megjelölés, ami az eurázsiai térségben az EAC

Még ott nyilván Oroszország az ő "Brüsszelük", csak azt a többi "kicsi" tagország nem nézné jó szemmel :D

2020. febr. 29. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!