Miért van az hogy a statisztikák szerint az afrikai származásúak jóval kevesebbet keresnek mint a többségi társadalom?
Illetve miért nem tudták felzárkóztatni őket több mint 150 év alatt az USA-ban sem?
Ennyi idő alatt az előítéleteknek csillapodniuk kellett volna, nem? Illetve az ázsiaiak vagyoni helyzet szempontjából a fehérekhez hasonlóan teljesítenek, pedig ők is kapnak diszkriminációt,pl magasabb beosztású pozíciókat nagyobb arányban kapnak fehérek mint ázsiaiak.
Illetve miért papol akkor az USA más országoknak az emberi jogokról? (Azon kívül hogy nekik van a legerősebb hadseregük, és megtehetik)
Nem csinál belőle " buta rasszistát". Csak szemlélteti, hogy ennyire realista, objektív bölcs ember volt.
Óriási hiba a négereket -és más rasszokat is- rózsaszín szemüveget át nézni, mert nem látjuk meg a valóságot.
Az is nagy hiba, hogy saját magunkból kiindulva FELTÉTELEZZÜK, hogy mások milyenek, mit és hogyan csinálNÁnak adott helyzetben.
Lincoln tagadta a kulturális különbség tanát, mert biológiai eltérést látott. Egyben az abolíció támogatásának vádja ellen védekezve kijelentette:
„Nem pártolom és soha nem is pártoltam, hogy a fehér és fekete faj között bármilyen módon szociális, vagy politikai egyenlőséget teremtsünk; nem pártolom és soha nem pártoltam, hogy négereket szavazni, vagy esküdtnek lenni engedjünk, sem, hogy hivatalképessé tegyük őket, sem, hogy fehérekkel való házasodásukat engedélyezzük; és ehhez hozzátéve azt állítom, hogy fizikai különbség van a fehér és a fekete faj között, mely hitem szerint mindörökre meg fogja akadályozni a két faj szociális és politikai egyenlőségen alapuló együttélését. És ennek okán, mivel továbbra is egyazon helyen élnek, mindig is lesz egy fölé- és egy alárendelt, s én, mint minden ember a fehérek fölérendeltségét óhajtom. Ez alkalomból kijelentem, hogy a fehérek magasabbrendűségéből még nem látom következőnek, hogy a négerektől minden megtagadtassék. Nem azért mondom ezt, mert nem akarván, hogy egy néger nő rabszolga legyen, mindjárt feleségül is akarnám egyben. Hanem mert vélem, hogy őt egyszerűen békében élni hagyhatom.[53]”
13
És neki még tudományos adatok sem voltak a kezében. Tapasztalat-józan ész egyedül. Bölcs ember.
Olvasd el ez az oldalt, amiből kiderül, hogy miért nem tudnak felzárkózni a feketék a fehérekhez. Érdemes a "WHAT IF THE SITUATION WERE REVERSED?" részt alaposan megvizsgálni!
"1991-ben a fekete gyermekek 68% -a házasságon kívül született."
Legutóbb, 2011-ben; A fekete csecsemők 72% -a leányanyáktól születtek.
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!