Nagy-Britannia a Brexit után tényleg elvesztheti Skóciát és Észak-Írországot és csak egy átlagos középhatalom lesz a világban?
Nézzük a számokat!
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságnak lakossága: 67 545 757 fő.
Észak-Írország: 1 885 400 fő.
Ebből Skócia: 5 424 800 fő.
Vagyis Skócia még az egytizedét sem teszi ki az Egyesült Királyság népességének.
A skótok és az észak-írek esetleges kiválása után a maradék, Anglia és Wales még mindig 60 235 557 lakossal rendelkezne.
A valóság az, hogy Skócia és Észak-Írország kiválása, mivel ezek relatíve kis népességű területek, aligha ingatná meg önmagában Nagy-Britannia hatalmi helyzetét.
Az Egyesült Királyság elveszítheti Skóciát.
Nagy-Britannia biztos nem mivel az nem egy ország neve, hanem a szigeté (földrajzi név), amely nem tartalmazza Észak Írországot.
Magyar Köznyelvi szóhasználat alapján kérdeztem ha ráwikizel.
Az Egyesült Királyság nagyhatalomként lépett be az EU-ba de nem úgy lép ki belőle. Nagyot változott a világ kereke.
#12: Nesze neked "valóságbuborék" xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
„Történelmi győzelmet arattak a brit konzervatívok”
hu.euronews.com/2019/12/13/tortenelmi-gyozelmet-arattak-a-brit-konzervativok
18:13: és akkor mi van? Én is erre számítottam.
Két-három éven belül pedig jön a könnyes búcsú Észak-Írországtól és Skóciától. Ezt akarták, hát megkapják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!