A chilei események hatására az egész világon elindulhat a neoliberalizmus bukása?
A Fideszt is éppúgy utálom.
Én Európai Baloldallal szimpatizálok
A neoliberalizmus nagy megbuktatása mindig addig tart, amíg két ciklusra át nem veszi a helyüket valami pénzherdáló, szoci formáció, akik elverik az összes felhalmozott pénzt és államcsőd közeli helyzetet nem teremtenek a pénzszórásaikkal. XD
Ez a dél-amerikai államok politikai életében amúgy egy állandóan visszatérő ciklus.
"Én Európai Baloldallal szimpatizálok"
Azok aztán nem akarnak itt jólétet, csak hatalmat. Eléggé messzeállnak a SAP által képviselt értékektől.
Álljon meg a menet. Jólét mint Skandináviában? Egyáltalán tudod, hogy jutottak el oda? Skandináviába az emberek harcolták ki maguknak a jobb létet már a 19.század elején, volt megyezés a gazdasági szereplők között, a jóléthez alulról vezet az út.
Kérdező úgy látom te nem nagyon ismered mi a valódi sztori.
Kérdező csak a probléma, hogy Skandinávia esetében több százéves múlt vezetett el odáig. Az hogy ezt meglehessen csinálni komoly társadalmi megmozdulás kellene, és ez főleg Magyarország esetében nagyon kétséges, mert a magyarok mástól várják el azt hogy azt csinálják meg amit pont nekik kéne megtenni és ezért csodaembereknek néznek valaki és arra mennek szavazni és meg a csodálkozás mikor a csodaembernek hitt egyén visszaél ezekkel.
Sokan tévesen gondolják még emellett azt is, hogy melyik volt előbb a a gazdagság vagy a jóléti állam, sokak szerintem előbb lett gazdag egy ország és aztán jóléti, miközbe a gyakorlat ennek ellenkezőjét mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!