Ha Erdogán szabadjára engedi a négymillió migránst, akkor mit ér ellenük a kerítés?
Két millió embert átengedett az országon még aszisztált is hozzá a buszoztatással sokakban reményt keltve, aztán hirtelen lezárta a határt. Ez azért elég gáz húzás volt.
Erdogánt sem nagyon vádolhatja senki, mert miért pont Törökország legyen a gát a migráció ellenében?
Akármilyen csekély a menekültek ellátása, az iszonyú pénzbe kerül és elképesztő problémákat okoz nagy létszám esetén, négymillió menekülttel együtt élni nem lehet könnyű.
Fizet ugyan az EU, hatalmas összeget, hogy segítse, de szerintem lehet abban igazság, hogy az el is fogyott már, nyilván Erdogán komolyan gondolja amit mondott és ezt pusztán zsarolásnak minősíteni nem egészen fair, persze ezt számszerűleg meg lehetne vizsgálni, hogy mennyit kapott és milyen költségei vannak a menekültek ellátásával kapcsolatban, de annyi tény, hogy ha esetleg keres is Törökország anyagilag ezen, akkor sem egy leányálom a kialakult helyzet és ahelyett, hogy szimplán elítélik Törökországot az agresszió miatt, valamilyen konstruktív javaslat sem ártana, hogy a terhein könnyítsenek.
Ezért jó, hogy Magyarország legalább közvetíteni próbál az EU felé, szerintem azért, mert a magyar kormányzat tudja, hogy mi vagyunk a második akadály a migráció útjában, mivel EU határország vagyunk, hiszen a Balkánon szabadon átzúdulhat az áradat.
Az igaz, hogy nem mindannyian erre özönlenének, de a többségük igen és ha elkezdődik a vonulásuk, szerintem azonnal újabb menekültek követnék, mert fél Afrika számára követendő példát jelentene.
Úgy legázolnák a kerítést, mint a pinty és még sortűzzel sem lehetne őket visszatartani, legfeljebb a NATO hadereje lenne erre képes.
Ide kívánkoznak ezek a gondolatok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Nem tudom, hogy pontosan mennyi, de a német TV-ben is ilyesmi számokról beszélnek, három és fél, négymillió menekültről és attól már ők is megvannak rettenve, így tudtommal hatmilliárd Eurót adott az EU a törököknek, bár csak fél szemmel néztem eddig ezt az egészet, mert nem túlságosan érdekelt, de most ez a török-kurd helyzet igen és ebben az értelemben a menekültáradat is.
Néhány tízezer, vagy százezer migráns nem oszt, nem szoroz, de nagy tömegben már igen jelentős lenne a hatásuk ránk nézve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!