Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajna gdp-je hogy a fenébe...

Ukrajna gdp-je hogy a fenébe lehet ilyen alacsony?

Figyelt kérdés
Az ország népessége kb 43 millió fő de a gdp még a magyarral is alig tud versenyezni.(Magyarország meg Ukrajnához képest egy porszem terület szempontjából de mi is csak 9 millióan vagyunk) A gdp-t befolyásolja az is hogy mennyire minőségi és értékes terméket állít elő az ukrán gazdaság? Pl. mondjuk azt hogy 10 kanalat gyártottak itt. az jobb minőségű és ezért sokkal többet hozott a gazdaságnak mint az ukrajnában gyártott 10 kanál)mert nehezen bírom elhinni hogy ennyire nincs ott termelés. ( még csak tini vagyok szóval még nem vagyok ennyire mélyen a "dolgokban")

2019. aug. 26. 19:11
 1/3 anonim ***** válasza:
64%
Mikor elcsatolnak tőled egy területet és orosz katonák segítenek megakadályozni, hogy azt visszaszerezd, miközben az EU fosik rád magasról annak ellenére, hogy tagságot ígért, a közbizalom és biztonság meginog az adott országban annyira, hogy kicsit essen a vállalkozói kedv az ország területén
2019. aug. 26. 19:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Korrupció
2019. aug. 27. 00:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Ne GDP-t nézz ha egy ország gazdasági erejét akarod megnézni mivel az egy eléggé körülhatároló dolog, ami a dolárral számolja a dolgokat.

A vásárlóerő parításra gondolsz szerint nem GDP mivel ez beleszámítja a gyengébb valutákat is, így nem olyan torz képet mint hogy például Kína és az USA közötti értékeknél.

Egyébként Ukrajna vásárlóerő parítása kb másfélszerese a magyarnak.

Egyébként ennek hogy ilyen rosszul állnak több oka van.

Ennek okai 1991-től kezdődnek nem 2014-től.

Ukrajna mint ország előtte sose létezett, sokáig orosz terület volt így a korábbi gazdasági kapcsolatot nem lehetett egyből átreformálni, többek között ez volt Magyatországon is ekkor.

Az országot egybe még sújtja azis hogy rossz fekvésű, távol áll a centrumtól, nem olyan szerencsés mint Csehország amely a V4 államok közt a legmagasabb átlagjövelmet.

Emelett a Krím elcsatolása alapvetően nem lett volna nagy probléma a donyecki események mellet, ez nem indokolja a több mint 30% visszaesést, ezen területek lakossága tudtommal kb 3-4 millió és ez a lakosságának kb 10%-a, kevesebb lakost vesztett ezzel mint a kivándorlás által ami például Lengyelországba eljutott odáig ha jól tudom ott hogy már a lengyelországba lévők 4-8%-a ukrán.

Azonban a 2014-es Krím elcsatolása rossz kapcsolatot hozott persze Ororszországgal ami azért baj mert ha jól tudom a legnagyobb gazdasági partnere Ukrajnának, sőt még mindig annak ellenére mi történt, de emiatt sok vita köztük.

Részemről ennyit tudtam leírni fejből amiket olvasgattam régebben meg mostanába, ha többet akarsz tudni akkor nézz utána több oldal van gondolom ami foglalkozik ezzel.

2019. aug. 27. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!