Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyarországon mi ez a nagy...

Magyarországon mi ez a nagy lengyel őrület?

Figyelt kérdés

Miért nem Ausztria, Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Horvátország a "barátaink", akikkel min. 400 éven keresztül (1526-1918) éltünk együtt együtt?

Felmenőink velük harcoltak és haltak meg a háborúkban, nem?

Lengyelekhez semmi nem köti a magyarokat 11 év (1372-1780) perszonálunión kívül...

2019. júl. 28. 17:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

'érdekes módon a Hősök terén 1945ig pont nem az előbbiek szobrai álltak, gondolkozz el ezen.'

Csak a pontosítás kedvéért: a Habsburg-uralkodók szobrait már a Direktórium idején eltávolították, ismert okok miatt. Egyébként pedig nem minden Habsburg volt patás ördög, Mária Terézia alatt komoly reform intézkedésekre került sor.

2019. júl. 28. 20:45
 12/16 A kérdező kommentje:

11es

Majd a vörösterror vége után vissza is rakták őket, érdekes módon akkor még ugyan olyan uralkodóknal számítottak, mint pl Károly Róbert...hát igen, komcsik nagyon irígykedtek a Habsurgok sikereire.

2019. júl. 28. 21:43
 13/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem irigység volt a háttér, szimplán ideológia-elnyomó uralkodóház tagjainak nehogy már emlékük legyen egy magyar főtéren.
2019. júl. 28. 22:13
 14/16 anonim ***** válasza:
28%
A lengyelek tesák:) (testvér szót írtam most így:)) Én amit hallottam róluk, azalapján így kedvelem őket; de mondjuk még nem találkoztam egyetlenegy lengyel emberrel sem; de ismerek olyat, aki igen:) Egyébként én olyat hallottam, hogy volt olyan, hogy itt nálunk forradalom volt, és akkor szolidaritásból ők is csináltak valami mozgalmat.
2019. júl. 28. 22:24
 15/16 anonim ***** válasza:
23%

Ha egy nap osszehoz a sors egy lengyellel, nagyon fog tetszeni.

Hogy is ne lehetne kedvelni egy igazi szep kerekfeju,butaszemu,bigosszal meghajtott szlav legenyket ?

2019. júl. 28. 23:56
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Na, szal , én olyan sztorit hallottam, hogy valaki ilyen egyetemi társasággal kiment innen Lengyelo-ba, és akkor ott voltak egy ilyen nagy piacon, és akkor meghallották a lengyel árusok, hogy magyarul beszélnek, és akkor megrohamozták őket ajándékként egy csomó sajttal:)
2019. júl. 29. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!