Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egy Afganisztánban szolgáló...

Egy Afganisztánban szolgáló katonát mennyire viselik meg a körülmények? Lelkileg és szellemileg mennyire megviselő?

Figyelt kérdés
2010. júl. 9. 22:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen katona? magyar, angol vagy amcsi?

Erröl amúgy nézz videókat,

sok videó van fenn a neten, arrol, hogy hogyan élik meg a háborút a katonák.

Van aki teljesen kivan mert nap mint nap a sziklákat túrja fel, és folyamatosan ott a veszély hogy lelövik, és még a parancssnokainak is meg kell felelni, még akkor is ha hülyeség a parancs.(pl áss egy árkot a kökemény talajba a sivatag közepén)

Van akinek az egész semmiség, mert egy reptéren vakarja a mogyoróját, és max az egyetlen idegesítő az, hogy a gépek hangosak.

De pl. nekünk se stressz mentes, mert sztem az a katona aki beszáll egy páncélozott amcsi járműbe(akár amcsi az illető akár nem az), ki van téve annak a veszélynek, hogy felrobbanják mindenestül.

Van egy pár ember aki úgy gondolja, hogy semmi keresni valónk nins ott, meg hogy a semmiért kapják a katonáink a rengeteg pénzt, ebbe most nem megyek bele.

Én mint civil, nem mennék, se irakba, se afganisztánba, pláne akkor ha folyamatosan furikázgatnom kéne egy konvojjal, nap mint nap, ugyan azon az úton.

Nameg úgytudom hogy 16 órás a szolgálat, azt a maradék 8ba még tusolni, és a felszerelést levenni, meg kajálni is kéne, szal alvásra 5-6 óra is alig jut. Igaz ezt meg lehet szokni, de egy év után kétlábon járó élőhalott lennél.

OFF

Egyszer, 2 hónapon át, volt egy olyan melóm, ahol reggel 7töl este 6-7ig kelett dolgozni, kemény fizikai munkát(amolyan kőműves féle, csak pörgősebb és fizikailag megterhelőbb munka, nameg több kp.-t is kaptam)

szal az a lényeg, hogy egy hónap után már, a napi max 6-7 óra alvásoktol, és 10-12 óra melótol, úgy néztem ki mint a mosottsz*r.

ON

Szerintem, hogy egy katona menniyre merül ki, attol függ hogy hova van beosztva. pl. egy tengerész gyalogos attol merül ki, hogy midnen nap végig kell mennie az utcán, és figyelni minden szösszenetet, és folyamatosan harcész állapotba kell lennie, mind fizikailag, mind szellemileg.

De pl egy hajón szolgáló tengerész, kb. a semmittevésbe fárad bele, és a sok maszturbálásba.

Ezen túl, meg személye válogatja, kinek mit bír az ideg rendszere, és a saját teste.

2010. júl. 11. 19:18
 2/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Bőrnyakúak című filmet szerintem...
2010. júl. 12. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
8 honap mulva elmondom majd a szemelyes tapasztalataimat
2010. júl. 12. 20:21
 4/9 anonim válasza:
én spektrumon láttam egy műsort, elég gáz volt :) a katonák kb semmit sem csináltak, azt mondták hogy HÚ abból a völgyből lőttek ! amikor senki nem lőtt semmit, jött egy helikopter, mindenki elővette az ájfónját vagy fényképezőt, és videózták a katonák ahogy a helikopter lebombáz egy helyet. ennyi röhögtek rajta
2010. júl. 12. 23:20
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
akkor nézzél több videót!! brutális stresszhelyzetek vannak. de csak kb. heti 1-szer. Én voltam kint, az SAS kötelékében, és nem volt olyan megterhelő. 8 ember lőttem le, én 1 golyót kaptam a bal vállamba oldalról, pedig 10 hónapot szolgáltam kint. Igaz egyszer 20 méterre robbant fel a harckocsink előtt az aszfalt. Utána 1-2 percig semmit sem hallottam. Ez volt a legnagyobb sokk a szolgálati időm alatt. A legrosszabb érzés az volt, mikor "szanitéc" voltom miatt az egyik rohamtársam elvérzett az utca másik oldalán, de a felkelőktől nem todtam rajta segíti, későn értem oda. Akkor kaptam a golyót a vállamba.
2010. júl. 19. 13:01
 6/9 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó válaszoló jól tudsz kamuzni:D

Én az afgán felkelők kötelékében szolgáltam, szárított kecskeszart ettünk és egyszer az egyik társam Juszuf seggbedurrantotta a bal seggpofámat. Bizony nagy sokk ez

2010. júl. 29. 22:51
 7/9 anonim ***** válasza:
37%
egyáltalán nem kamuzok, de nem muszáj elhinni. arról még videók is vannak a youtube-on amikor felrobban az aszfalt... ha nem hiszed nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=iuXEZBLKLFA ezt a parancsnokom küldte be, de van több videó is tőlünk. én az "anyósülésen" ültem.
2010. aug. 5. 14:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát abba az alakulatba csak brit állampolgárok léphetnek be azok közül is a legfittebbek, én meg akkor nem értem mit keresel itt, meg felvágsz ilyen kamu dolgokkal...

Keressél magadnak barátnőt, ha már ilyen szintre süllyedsz, hogy egy amerikai katonák által felvett videón odahazudod magadat "britként"...

2010. aug. 21. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:
kedves utolsó látszik, hogy nem értesz hozzá, mert ez közel sem fittségre megy! Az SAS előtt is az brit seregben szolgáltam, és utána elvégeztem az SAS különleges kiképzését. Egyébként aki az adott ország hadseregében szolgál megkapja az állampolgárságot,és kettős állampolgár lesz. Amihez nem értesz abba nem szólj bele, vagy ha beleszólsz akkor is csak kérdezz.
2010. aug. 31. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!