Ha az országunkat megtámadják és háború van, nekem kötelességem bevonulni?
Igaz az, hogy dezertőrként börtönbe kerülök ha nem?
Igaz az, hogy kényszerítenek hogy katona legyek és menjek ölni / halni az országért?
És ha én nem akarok és nem vagyok hajlandó ezért az országért harcolni? És amúgy sem, senki háborújáért sem!
Nem leszek katona akkor sem ha kötelező!!!
Mert:
- Ez az ország nem adott nekem semmit amiért megvédjem.
- Azért mert a politikusok roh@dékok és nem értenek egyet egymással valamiben, én nem fogok meghalni. Öljék meg ők egymást!
- Nincs mit itt megvédeni, nem féltek semmit, nem tudnak tőlem semmit sem elvenni, hisz semmim sincs.
- Nem azért hozott világra az anyám, hogy odafent valami önmagát többre tartó senkiházi megmondja, hogy nekem bekell vonulnom mert baj van, és lövöldöznöm kell és megölnöm embereket, és meghalnom.
- Ha baj van, én elmegyek az országból, és nem leszek katona.
- Beleszülettem egy jogállamba amit sajnos nem én választottam. De mindent nem mondhatnak meg nekem! Ezt meg pláne nem.
Aki militarista, és öldösne / halna, menjen, engem nem érdekel. De engem ne kötelezzen senki és ne szóljon le ezért senki sem! Élni akarok, nem ölni! Sem meghalni!!
Szóval a kérdés továbbra is fennáll. Ha itt kötelező bevonulni ha baj van, akkor keresek olyan országot, ahol nem!!!
Ha sorköteles vagy, akkor igen, be kell vonulnod.
Nem kell feltétlenül harcolni, lehetsz polgári szolgálatos is, aki a hadsereget hátulról segíti.
Ennek megtagadása még nem dezertálás, csak a behívást tagadod meg. Ebben az esetben a hatályos jogszabályok alapján büntetnek, ami most nem tudom mi. Régebben börtön és pénzbüntetés volt, ennek egyszer utánanéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!