Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Tervbe van véve a Bocskai...

Tervbe van véve a Bocskai sapka leváltása?

Figyelt kérdés

Praktikussága szinte 0, illetve egy szocializmusban kitalált dizájn az egész.

Ha egy a magyar hagyományokmak megfelelő fejfedő kellene, inkább a Horthy féle Bocskai ( [link] ), vagy egy 48-as honvéd sapkát kellene feleleveníteni.

2019. jan. 29. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:

"illetve egy szocializmusban kitalált dizájn az egész."

Még a Monarchia idejéből származik, vagy 1919-ből.Valahogy ekörül, tehát ez az állítás sántít.

Egyébként én magam sem rajongok érte, véleményem szerint idejét múlt már.Félre értés ne essék, nem vagyok etnomazochista, meg semmi ilyesmi, nekem egyszerűen nem szimpatikus.De a Horthy féle bocskai sapka sem szimpatikus.

Értem én, hogy hagyományok, aki szeretné hordja is, de haladni kéne.Osztrákok is barett sapkát használnak:

https://www.youtube.com/watch?v=dQQwm7a0VT4

A német Wachbatallion is:

[link]

Japánok, 12:00

https://www.youtube.com/watch?v=YqU-k9YqY34

2019. jan. 29. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Tervezik már X éve csak valaki mindig belenyúl mert szereti.

Valószinüleg le lesz váltva egyébként csak nemtudni mikor...

2019. jan. 29. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Már leváltották, de igazából egy szinte ugyanolyan modellre (2015M Gyakorló sapka).

[link]

Eredetileg a sapka jobban hasonlított volna a bundeswehr-sapkára, vagy az amerikai patrol capra. [link]

2019. jan. 29. 21:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon ügyes vagy. A bocskai az a népies neve ennek a gyásznak nem a hivatalos. Ergo nem váltották le...

Régen 90M gyakorló sapka volt, most 15M ennyi a különbség...

Soha nem volt tervezve a patrol cap. Csak sokan ezt szerették volna a fentiek közül, illetve a barettet, viszont ez nemjött be mivel a VKF mindig megvétózta.

Most honvédelmi miniszterként is megteheti. Meglátjuk mennyire fogja megtenni.

2019. jan. 30. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!