Igaz lenne amit Nógrádi mondott?
Láttam Youtube-on egy videót ami igaz 2013-as de ott Nógrádi Usa katonai erejéről is beszél és ott azt mondja, hogy Usának nem lenne meg a képessége egy Irán elleni támadáshoz. Szerintetek ez igaz ? Mert eddig én úgy tudtam , hogy Usa a legerősebb Katonailag igaz a kínaiak is jönnek felfele ,mint a talaj víz de úgy tudom katonai high-tech terén usa még mindig nagyon sokkal a riválisai előtt jár ezen a téren. Illetve Amerikának van a legnagyobb katonai kiadása bár gondolom ez annak is betudható , hogy ott egy katona többet keres, mint Oroszoknál vagy Kínában. Nektek erről mi a véleményetek ?
Valamint arról , hogy szintén Nógrádi mondta , hogy Usa nélkül szövetségi rendszert ki alakítani nem lehet. Ezt vajon arra érti , hogy ahoz , hogy rendezzék a konfliktusokat a világon kell Usa ,
Szerintem nézd meg ezt a videót is még egyszer és sok hasonlót is tőle, mert mindig igazat mond - de nem ezt és nem így mondta ahogyan neked lejött.
Attól, hogy a szavak egymás mellett leírva ezt is jelenthetnék, a szövegkörnyezetben és a megfelelő ismeretek birtokában teljesen más volt az értelmük. Nem fizikailag ne lenne képes az usa hadereje egy Irán elleni támadásra, a megfelelő bel- és külpolitikai tere nincs (nem volt) meg hozzá akkoriban, hogy egyedül megtegye.
És pontosan azért nem lehet kihagyni semmiféle szövetségi rendszerből, mert ettől még a fizikai képessége is meg van rá, meg elég nagy befolyása is ahhoz, hogy nélkülük más se tehesse meg.
"annak is betudható , hogy ott egy katona többet keres"
Az USA többet költ a hadseregére, mint az utána következő 7 állam összesen, nem hiszem hogy ez a bérköltségen múlna.
Irán esetében attól függ, mit veszünk győzelemnek. Ha arról van szó hogy földdel egyenlővé tudja-e tenni az országot, akkor a válasz egyértelmű igen. Megszállni, pacifikálni, új rezsimet kormányra helyezni, azt nem tudna.
az a baj hogy a hozzád hasonlóak mindig úgy gondolkoznak mint 1 játékban hogy 1 az 1-ben két ország konvencionális hadviselést folytat.
Ha ezt az oldalát akarod nézni, (ahogy már előttem is irták) akkor az USA simán legyalulná Iránt, (persze veszteségekkel).
Viszont megtartani nemtudná. Ő erre értette.
Nógrádi néha mondd teljesen alternatív valóságban mozgó, földtől elrugaszkodott ésszerűtlenségeket, amelyek laikus füllel is felvonják az ember szája két sarkát.
Egyszer azt mondta, Dél-Koreában minden téren fölényben érzik magukat, egyvalamit tartanak erősebbnek Észak-Koreánál, a légierőt.
Ez olyan mondat, hogy rá kellett pihennem.
Észak-Koreánál mindenben súlyos gondok vannak, de sehol nem mutatkozik ez meg jobban, mint a légierőben.
Dél-Koreáé a világ egyik legerőteljesebbje a maga 120 F-16-osával és 60 F-15-ösével, hogy csak a legpotensebbeket emeljem ki.
Észak-Korea légiereje olyan, mint egy interaktív repülőmúzum, legnagyobb részben Mig-17, Mig-19, Mig-21 jelenti a gépparkjukat (nevetségesen nagy számban az előbbi kettő ráadásul), és csupán kéttucat, kevésbé elavultnak tekinthető Mig-29-es. És ez nem feltételezés. A gyakorlatokról készült saját képeik is ezt mutatják meg:
Én írtam, hogy Nógrádi egy előadásos, de annyiban Észak-Koreával kapcsolatban pont védeném, hogy amit légierőként egyszerűsített az a "légi- és légvédelmi erő" haderőnem , a földi légvédelmük pedig elég erős.
Van kb. 75 S-200-asuk (7 tonnás, 300 km hatótávolságú 200 kg-os töltettel), 2000 Dvinájuk (ezek is 2 tonnás rakéták 200 kg-os töltettel, Vietnámban ez minden amerikai gépet leszedtek), ezekhez képest kisebb rakéta a 300 Neva (1 tonnás, 60 kg töltet), ilyennel. szedték le az F-117-et. Ezekkel képzett személyzet minden mai gépet leszed, ők pedig azok. Meg van helikopterek, UAV-k ellen is 2000 válról indítható Strela-2-jük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!