Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyarország katonai ereje...

Magyarország katonai ereje lesújtóan gyenge és elmaradott?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek ezekről a számokról?

videó: https://www.youtube.com/watch?v=glFdjo7omCc

2018. jan. 10. 15:37
 1/8 A kérdező kommentje:

Még Románia is sokkalta jobban áll mint mi:

https://www.youtube.com/watch?v=YPz7DBFVtfw

2018. jan. 10. 15:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy Románia területe két és félszere lakossága több mint kétszerese Magyarországnak, és még tengerpartja is van, tehát haditengerészetet is fenn kell tartania.

A belinkelt videód meg komolytalan, aki csinálta még arra se volt képes, hogy a romám meg a magyar hadseregről szóló angol nyelvű wikipédia cikket elolvassa.

2018. jan. 10. 16:26
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nincs bevethető helikopterünk, 20 alatt van a vadászgép létszám, alig van tankunk, ami normális a mai viszonyokra. A hadsereg létszámának kétharmada irodista elhízott tiszt, nincs sorozás, a bevethető fiatalok lesújtó egészségügyi állapotban vannak. Lenne nagy gond, ha hirtelen menni kellene.
2018. jan. 11. 22:14
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Igen.
2018. jan. 12. 15:27
 5/8 anonim ***** válasza:

"hadsereg létszámának kétharmada irodista elhízott tiszt,"

AAAAAHAAAAA!

éééértem. milyen vicces lenne ha igaz lenne!

tisztek és főtisztek létszáma az MH-ban: 4000+-150

Altisztek létszáma: 6500+-150

Legénységi állomány: 8000

ezek megközelitő létszámok. a többi közalkalmazott.

Természetesen sokkal több kellene h legyen a legénységi, de azért nem 2/3-a tiszt :)

"A Magyar Honvédség összlétszámát az Országgyűlés 2013. májusi határozatában 29 700 főben maximálta. Ebből összesen 8845 altiszt és 5690 tiszt lehet a hadseregben. Az összlétszám legfeljebb 30 százaléka lehet a legénységi állomány."

2018. jan. 14. 14:46
 6/8 anonim ***** válasza:

tisztek és főtisztek létszáma az MH-ban: 4000+-150

Altisztek létszáma: 6500+-150

Legénységi állomány: 8000

Lehet én vagyok a hülye, de a te számaid szerint a legénység létszáma 8000 fő, az össz létszám 18500, akkor a kétharmada tiszt, az egyharmada (kb.) legénység. Nem győztél meg.

2018. jan. 18. 20:42
 7/8 anonim ***** válasza:

ember te ennyire hülyevagy?

A tiszt: hadnagy, főhadnagy, százados

Altiszt ->tiszthelyettes: Őrmester, törzsőrmester, főtörzsőrmester.

A 2 nem egy és ugyanaz... Vagy elkellene menni katonának hogy tájékozódj mi a franc a különbség a 2 között ha már a hadsereg hadvezetésbe irkálsz vagy nem irkálni baromságokat.

Békelétszámnál a legénységi állomány elég ha 1/3-a a teljeslétszámnak kb.

Ennek oka hogy háború esetén ezek az emberek lennének a kiképzendők kiképzői úgymond.

ha nagyon okoskodni akarsz és érdekel a téma olvass utána hogy miért van meghatározva ily módon a létszám...

2018. jan. 18. 23:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Békelétszámnál a legénységi állomány elég ha 1/3-a a teljeslétszámnak kb.

Hát nem ezt mondom én is? Hogy 1/3 legénység, 2/3 tiszt? Nem értem, ugyanazt mondjuk mindketten, de te bőszülsz. Az elhízottságot pedig egy nemzetközi felmérés alapján mondtam. De én abbahagyom, mert látom te érintett vagy az ügyben (gondolom te egy pocakos őrmester vagy félbetört pályával) azért ugrasz a témára ennyire. De az a helyzet, ha menni kell és lőni, akkor nem szájkarate kell, mint most. Légy boldog.

2018. jan. 19. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!