Miért van az hogy egy mezei őrvezető vagy egy tizedes nagyobb alakinasságot vár el mint mondjuk egy ezredes?
Azért, mert a java egy lúzer.
Jól elmentél te is katonának, ha ezt előtte nem magyarázták el.
Felsőfokú végzettséggel vonultam honvédnak, persze aztán hamar lettem őrvezető, végül szakaszvezetőként szereltem. Azért említettem a végzettséget, mert mind magamnál mind a többi akár sorállományú akár hivatásos állományú diplomásnál az volt megfigyelhető hogy nem szerettük feleslegesen fárasztani az állományt például a tisztelgési szokások görcsös betartásával. Hanem elég volt az ha a munkát rendesen elvégzik.
Volt 8 általánost végzett rajparancsnok kollégám is, ő viszont szemétkedett az állománnyal, utálta is mindenki, aminek következtében négszemetebb lett velük. De ugyanígy az akkor levelezőn érettségitő hivatásos állományú őrmester is szigorúbb volt a diplomásoknál. Ő szokta feleslegesen is fárasztani az állományt, például gázálarcban történő futással. Míg a diplomások inkább csak elméleti oktatást szoktak adni és semmi felesleges emberi erőpazarlás.
Mert sajnos mimdenkinek joga van parasztnak lenni.
Nalunk meg forditva van. Altiszteknek, mestereknek koszonunk egyszer, akkor is 9/10 karlendites nelkul, 1-2 hulye van csak aki esetleg megszolit. Tiszteknek is egyszer, ha tobbszor elmegyunk mellettuk akkor mar nem. Egesz alakulatban 1 fontoskodo ezredes van, neki akar 5 masodpercenkent is kellene tisztelegni.
Az egesz ember, es regisegfuggo, sok altisztel mi siman tegezodunk.
Kis hazánkba amióta világ a világ az a szokás hogy a kissebségi komplexusokkal harcoló kicsit magasabb rangban lévő az alárendeltjein próbálja kiélni frusztrációit.
Sokan gyűlölik is ezért ezeket a mukikat, valójában sajnálni kell őket mert borzalmasan szánalmasak és sekélyes kis életük fénypontja ha épp kiélhetik valakin a kompelxusukat.
Ehhez nem kell katonának sem lenni gyárakban is ugyan ez meg kinevezik valamelyiket cellavezetőnek ami kb a semmivel egyenlő jól megfigyelhető ugyan ez a jelenség.
Az emberek 90% ilyen primitív paraszt, nem tudsz mit tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!