A Mannlicher 1895 puska (az első generációs hosszú változat) jó fegyvernek számított?
Röviden válaszolok. (majd kifejtem később)
Igen.
Nem.
Igen.
A maga idejében korrekt lőfegyver volt gyors ismétlő lövésre képes puska, hátránya a relatív könnyen szennyeződés volt. Második világháborúban főleg mikor már döngették a szovjet csapatok a határt szinte minden előkerült amihez volt lőszer és működött.
M1903 ast is használtak
Ugyan az mint az utódja csak hosszabb volt a csöve, mausernél is ez volt a helyzet stb. Nem voltak rosszak ezek egyszerűen karban is lehetett tartani őket.
Lőfegyvereknél a második vh ban inkább a géppisztolyoknál voltak jobb és rosszabb típusok.
A magyar király géppisztolyt annak ellenére hogy dícsérték én kipróbáltam szerintem egy rakat szar.
Legjobb géppisztoly a tapasztalatom szerint a Sudajev nevű orosz géppisztoly volt, könnyű, gyors és ha elakad egy gombnyomással szétlehet szedni nagyon egyszerű kivitelezés. (a dobtáras spaginnál csak azért jobb mert a spagin rohadt nehéz teli tárral).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!