Jó ötlet lenne ha visszahoznánk a sorkatonaságot és az arra alkalmatlan embereket a bányába küldenék?
Tehát visszahoznák a sorkatonaságot ami ugye egyértelműen fontos, hogy a fiatalok megtanulják a tiszteletet, a fegyelmet, bajtársiasságot, hazaszeretetet stb.
Hiszen csak a bulizás, a züllés, a számítógép meg ilyenek érdelik őket.
A sorkatonaság a önállóságra, a szülők, a tanárok és a fejlebb valók tiszteletére, a tűrésre, a fegyelemre, a közösségi érzésre és a hazaszeretetre nevelné őket.
Na de mindegy most nem ez a lényeg.
A lényeg, hogy most azzal a kiegészítéssel történne a dolog, hogy akik alkalmatlanok a sorkatonaságra, mondjuk pszichés problémák miatt vagy akár már be lett sorozva és fegyelmi problémái vannak azok mehetnek a bányába és ott kellene kemény körülmények között dolgozni az idő alatt míg a többiek a katonaságon vannak.
Véleményem szerint ez azért kellene, hogy ezek az emberek is megtanulják a fegyelmet, a tűrést, a nélkülözést, a tiszteletet, hiszen a bányába nagyon kemény körülmények között kellene dolgozni és ott is kapnának felügyelőket akik ellenőrzik és irányítják őket.
Szerintem valahogy mindenképp gatyába kell rázni a fiatalokat, mert ami most van az már nem állapot.
Ti mit szólnátok ehhez?
Vardamir, van az a bizonyos mentalitás: ha én szívok akkor nehogy már a másiknak jobb legyen.
A sorkatonaságot visszahozatóknál pont ez az egyik hajtóerő: ha engem szívattak a kiképzés alatt, miért képezzen kivételt a soron következő generáció?
"Vagy talán ilyen helyen vagy? Akkor sok mindent megmagyaráz."
Mindig is ilyen helyen voltam...
Ja hát mi is marha sok mindent tanultunk a sorkatonaságban, pl azt, hogy a környéken hol lehet sört venni raklap számra.
Erdélyi ismerősömék a román hadseregben meg kukoricát szedtek a dicső kiképzés részeként. Komoly harcértékünk lett volna egy éles háborúban. Ha a gaz imperialista bombázók sörösüvegeket dobtak volna ide támadás esetén, az egész hadsereg megbénult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!