Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Magyar Különlegesek?

Magyar Különlegesek?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok.. Mielőtt még betámadnátok kb egy másfél éve szeretnék belépni egyszer ide, persze változhat még a véleményem.. Sokkal régebb óta szeretnék SEAL lenni, de tudom sajnos hogy arra semmi esély... De úgy olvastam hogy a Magyarok is nagyon jók (legalábbis a különlegesek)... Ugye most az mh 34. bercsényi lászló különleges műveleti zászlóaljról van szó aki esetleg nem tudná.. Milyen feltételek kellenek a bekerüléshez? Kell előtte szolgálni sima katonaságban? Kell hozzá felsőfokú intézményben tanulni? (mármint a "szakot") Mennyire elitek? Mennyien vannak körülbelül?
2017. júl. 18. 21:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
de valahogy mégis csak lehetek mesterlövész, nem csak sima tisztként akarok szolgálni.. olyasféle mesterlövész szeretnék lenni inkább mint Chris Kyle pl. szval támogató féle.. nem értem hogy miért írjátok hogy huu te csak sima tiszt leszel, és nem lehetsz mesterlövész.. akkor a mesterlövészek hogy jutottak el oda ahol most vannak?
2017. júl. 19. 21:01
 12/16 anonim ***** válasza:
Azt írtuk, hogy ha egyetemre mész és tiszt leszel, akkor nem lehetsz mesterlövész. Azaz választani kell, hogy karriert akarsz a hadseregnél, vagy mindenképp mesterlövész akarsz lenni. Utóbbihoz mellesleg szükséges van kapcsolatokra is, nem a katona kívánsága alapján dől ez el.
2017. júl. 20. 00:10
 13/16 Jeffrey Spender ***** válasza:

#Kérdező:

Chris Kyle Chief petty officer, Főaltiszt volt, Szárazföldi Erőknél a Főtörzsőrmester a megfelelője. Nézz fel az amerikai haderőnemek honlapjaira, keresd ki ott ez a feladatkört, és a követelményeknél látni fogd az összeférhetetlenséget a tisztek és a mesterlövészi feladatkör között, mindegy hogy támogatóként vannak a rajjal vagy ghillie-ben kúsznak a fűben.

Prerequisites:

Soldiers must be on Active duty or in the Reserve / National Guard Components.

Must possess MOS 11B, 19D or 18 series in the rank of E3 through E6.

ASI B4 will only be awarded to Soldiers possessing MOS 11B

Must have a good performance record with no history of alcohol or drug abuse.

Must be a volunteer and have a signed letter of recommendation from their Company Commander.

Must at a minimum possess a physical profile of 111221.

Must have a current (within the last 12 months) physical examination that reflects:

20/20 correctable vision

Color discrimination of red/green annotated on physical exam.

Must have passed an APFT with a minimum of 70 points in each event within 30 days prior to the start of the course and have DA Form 705 ready for in-processing.

Must meet height and weight standards of AR 600-9 "The Army Weight Control Program" at the time of in-processing.

Must pass psychological evaluation (MMPI/CPI) conducted under the direction of a qualified Psychologist with in one year of assigned class date.

Must have a GT score of 100 or higher.

Must qualify expert with the M4 Rifle within six (6) months of course attendance UPDATED

[link]

A támogató mesterlövészek még az amiknál is "deaktiválva" vannak, megragadnak az otthoni lőtéren, mert Irakból kivonultak, és más városokkal teletűzdelt országban, mint Szíriában nincsen jelen és nem is lesz a komplett sereg, hogy az utcán kezdje a járőrt a raj, és valami magasabb épületből tartsa szemmel őket a támogató mesterlövész, Afganisztánban lenne létjogosultságuk a FOB-okon, de már az amerikai FOB-ok elleni rajtaütésekről is letettek a Tálibok, nemhogy a mieinkről, és végül a szomáliai / jemeni portyázásoknál nincsen idejük támogató mesterlövészekkel bíbelődni, akkor egy névtelen törpe ország "különlegeseként" mit akarsz ?

Miért lett a legelső válaszom lenullázva ?

2017. júl. 20. 01:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Egy laikus kérdés.:

Hogy állsz a sportlövéssel? Milyen eredményeid vannak?

Gondolom tudod, hogy enélkül nem lesz belőled mesterlövész.

Ez azért erősen készség alapon megy, ha nem lősz jól, hiába gyakorolsz sokat, sohasem leszel elit lövész szerintem.

2017. júl. 20. 02:02
 15/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, #13-as én nem dislikeoltam a hozzászólásod :)
2017. júl. 20. 20:12
 16/16 anonim ***** válasza:

KRE -> KMZ:

Jelentkezel toborzóba és jelzed h szolnokra akarsz kerülni. (vagy akárhova tökm1 de szolnokról van a legtöbb esély h elengednek kiválasztóra) jelentkezel a kiválasztóra (Pitbull) ami egy 10 napos rendkivül kedves program. A kiképzők rendkivül jólneveltek.

Ha érdekel van fent róla egy videó a youtuben (A kiválasztás a címe)

Ha megfeleltél (60%os lemorzsolódás) akkor mész a KMA-ra az alaptanfolyamra, ami amikor én voltam 10 hónap volt nemtom most mennyi.

Ezen kb 3-4-5 ember megy át a végén.

Itt tudni kell egyébként h van hogy hónapokig se telefon se internet se kutyafüle, semmi. néha oda adják a telefonokat hogy 2 percet lehessen beszélgetni.

Féluton van ha jol emlékszem 1 hét pihi szünet.

A többit inkább egy szolnoki nyiltnapon ajánlott megkérdezni a helyi állatoktól.

Ezután lehet jelentkezni a mesterlövész képzésre, ahol ha tökéletesen megfelelsz lehetsz ML, ez további X hónap. Ha nem akkor még mindig lehetsz Spotter. Ha ezsem akkor marad a sima beosztás egy KMCS-be.

Izéééééé javallom egyébként hogy ne itt kutass infók után hanem tényleg látogass el szolnokra egy nyilt napon illetve egy olyan eseményre ahol jelen vannak a szolnoki fiúk. Nagyon reklámozzák őket szal kb minden katonai rendezvényen ott vannak. Kérdezz tőlük, de úgy h összeirod minden kérdésed. Így részletes képet kaphatsz.

2017. júl. 21. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!