Ha Hitler meghal 1945 április 15. -én és te lennél a következő Führer, milyen stratégiával mentetted volna meg Berlint?
kedves 1 es
Ne wotozz annyit megártott neked látszik.
Amerikai/brit oldal felé feltétel nélküli kapituláció. Az szerintem nem ment volna, hogy így közösen a szovjetekkel háborúzunk, mert a koncentrációs táborok már napvilágot láttak. Amerika minél hamarabb beakarta fejezni az európai csatákat, hogy teljes gőzzel Japán ellen háborúzhasson.
Az amerikai katonáknál bevezették a pontrendszert is: hadműveletekben való részvételért, kitüntetésért, sebesülésért járt X pont, ha volt Y pontod, leszereltél, ha nem volt, akkor készülhettél Japán ellen. De az atombombák térdre kényszerítették Japánt.
Szóval max Berlin lett volna máshogy felosztva, meg mondjuk a hidegháború lett volna még hidegebb, de abból a helyzetből már mindegy lett volna. S.e.g.g.ből szájba vagy fordítva, én utóbbit vázoltam.
Donkerque-nél viszont mondjuk nem álltam volna meg, a szovjetekkel meg nem szórakoztam volna idő előtt feleslegesen, angliai csatát tovább toltam volna, mert nem sok hiányzott hozzá, nem megalomán fegyvereket fejlesztettem volna, hanem a közepes tankokat (ami szövetséges szemszögből már nehéztanknak minősül), a tengeralattjárókat nagyobb becsben tartottam volna, Göringet kirúgtam volna a Luftwaffe-tól, meg hamarabb főbe lőttem volna magam, mert ez még mindig nem elég a győzelemhez és hátha tőlem értelmesebbek folytatják :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!