Mivel "jutalmazzák" a véradást a katonaságnál?
Figyelt kérdés
Édesapám és bátyám is mesélték hogy amikor ők voltak katonák és vért adtak akkor 1-2 nap szabadságot kaptak! Most is ennyit kapnak vagy maximum azon a napon kapnak szabadságot amikor a vért adták?2017. jún. 2. 19:39
1/8 anonim válasza:
Csak az édesapád és bátyád sorkatonák voltak, azért kaptak jutalmat érte. Ez ösztönző volt abban az időben, manapság meg pénzért dolgoznak a katonák és úgy adnak vért. Más világ van azóta.
3/8 anonim válasza:
Én azonos mennyiségű söröt is kaptam, az is inspiráló volt.
5/8 anonim válasza:
3as, az jó veszélyes lehetett:D Szerzel 3 liter sört, csak épp nem vagy eszméletednél 2 napig:D
6/8 anonim válasza:
Serbűl 0,5l volt a limit, úgyhogy ehhez igazítottuk az adományt is. Volt aki nagyobb mennyiségű cserét is felajánlott, de egy baka csak 1 üveg sört kaphatott, úgyhogy komolyabb üzlet nem köttetett.
(Pisit viszont ingyen adtunk hektoszámra, zöld ballonokba gyűjtötték valamilyen gyógyszeripari alapanyagként.)
7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat! A sört azt el is felejtettem említeni! :D Engem leginkább a szabadság az ami foglalkoztat! Mert bakancslistámon rajta van hogy 50 éves koromra 200+ véradáson túlszeretnék esni! Most vagyok 28 éves és már 46-nál járok!
2017. jún. 2. 21:33
8/8 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Maximálisan tisztelem az ambíciódat és a teljesítményedet (én 39 évesen tartok kb. 30-nál), de azt ugye tudod, hogy évente legfeljebb csak 5-ször adhatsz (ha nő vagy, akkor csak 4-szer)?
Így a hátralévő 32 évedbe ideális esetben is csak 160 fér bele, ami (betegséget, sérülést, kizárást, ezt-azt figyelembe véve) meglehetősen necces. Szóval hajrá, szurkolok Neked, de ne vegye el a kedvedet, ha csak pár év késéssel jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!