A második világháború kapcsán miért próbálja mindenki az oroszokat menteni? Lengyelországot nem csak a németek rohanták le hanem az oroszok is.
"A legtöbb lengyel értelmiségi embert, nem a nácik hanem a ruszkik gyilkolták le."
Teljesen tökmindegy, mivel a nácik teljesen ki akarták irtani a lengyeleket.
A nácikhoz képest valóban mellékszereplők voltak, habár ők is erősen benne voltak.
De gondolom a magyar történelemoktatásnak nem tett éppen jót ezen irányban a 45 év szovjet megszállás.
Mit írok mindent Hitlerék számlájára, te értelem?
Én csak annyit írtam, hogy ha a nácik nem akarnak háborút, akkor nincs háború. És ez így van, mert Sztálin nem merte volna önállóan megtámadni a szomszédait. Ehhez kellett neki egy Molotov-Ribbentrop paktum.
De egy szóval nem írtam olyat, hogy tagadom a szovjetek népirtásait.
"Én úgy vettem észre, hogy Magyarországon nagyon diszkréten kezelik Oroszország fekelőségét a második vilaghaboruvan."
Én meg úgy, hogy Németországban nagyon diszkréten kezelik a nemet felelősségét.
A ruszkiknak ott a Katin amikor a hadsereg vezérkarát és az értelmiséget tarkón lőtték. Évtizedekig a németekre fogták.
A németeknek meg ott a Varsói gettólázadás,csak hogy a kirívó eseteket említsem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!