A katonaságba fektetni az életem ilyen végzettséggel?
Sziasztok!
Most 19 éves vagyok, arra jutottam, hogy a katonaságnál szeretnék lenni hivatásos katona. Nem a fizetés volt ami miatt ezt az irány választottam.
Van egy érettségim. Ami elég gyenge 3-as ra sikerült alapszinten. Mivel komolyan gondolom a katonaságot ésszerűen a lehető legfeljebb szeretnék jutni az életem során.
Az érettségimmel maximum elméletileg csak altiszt lehetek a kiképzésem után. Ahhoz, hogy magasabbra tudjak jutni, ahhoz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem-re kellene menjek, ahol a középszintű angol komplex nyelvtudás alap követelmény érettségivel egyaránt.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem elég nagy a túljelentkezés. Ha le is teszem az angol vizsgát, lenne esélyem, hogy valaha bekerüljek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem-re? Vagy újra kellene érettségizzek emelt szinten?
Azt mintha nem mondták volna, vagy még nem lenne tiszta számodra, hogy az AA-hoz is kell alapfokú komplex angol nyelvvizsga. Nem mintha olyan nehéz lenne megcsinálni, de ha angolból nem vagy túl jó, akkor erre mondtam, hogy jövő februárig meg kell csinálnod ha jövőre AA-ra akarsz kerülni.
Egyébként ahogy láttam a B kat. jogsiért adnak pluszpontot, meg pl. az ÖMT-s kiképzés is pluszpontot ér oda. Akkor már lehet, hogy ez lenne az ésszerűbb, most jelentkezel ÖMT-nek, megcsinálod a jogsit és az angol alapfokút jövő februárig, közben meg találsz valami értelmesebb munkát.
Ne felejtsd el, hogy a toborzóban bármivel behülyítenek, csakhogy szerződéses legénységi legyél. Iszonyat hiány van kiskatonákból, és nekik egyáltalán nem céljuk se az hogy te később altiszt vagy tiszt legyél. Az utóbbiakkal sokkal jobban állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!