Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik fél az erősebb: Szlovák...

Melyik fél az erősebb: Szlovákia vagy Magyarország?

Figyelt kérdés

ki nyerne egy esetleges háborúban?

a Szlovákiában élő magyar kisebbség fegyvert ragadna a szlovákok ellen?

a lengyelek ukránok csehek is beszállnának Szlovákia ellen?

2010. máj. 14. 21:11
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
magyarország erősebb... lengyelország biztos velünk lenne: lengyel magyar két jó barát együtt harcol s issza borát
2010. júl. 27. 11:57
 32/34 anonim ***** válasza:
És ha nem egész szlovákia kellene? Elfeleznénk észak és dél szlovákiára, Lengyelek megkaphatnák az északi részét ha segítenek.... ez is valami.... Így az északi kb 2 millió könnyebben assziminálódhatna a 38 milliós lengyelekbe, és ugyanúgy a kicsit több mint 2 millió a 10+2+0,5(szlovákia)(Magyarország+közvetlen határ menti magyarok) milliós magyarságba.
2011. ápr. 4. 18:52
 33/34 anonim válasza:

Szerintem nem lenne háború. Akármilyen is a két ország között a politikai kapcsolat, nem lenne belőle háború. Ugyanis: A két ország NATO tagállam, így ha egyik ország megtámadná a másikat, rögtön kizárnák, illetve kisebb zavargásokat okoznának a támadó országban. Lengyelország nem rontaná Európában és a világban a helyzetét, illetve a presztidzsét sem, különösen a magyar-lengyel barátság miatt sem. Lengyelország kizárva. Románia nem avatkozna bele egy ilyen stílusú háborúba. Nem rontaná a politikai helyzetüket a környékező országokkal, illetve Európával. Románia kizárva. Ukrajnának semmi köze sem lenne ehhez a háborúhoz, talán akkor tudnának beleszólni, ha az oroszok is közbe avatkoznának. Ukrajna kizárva. Csehország talán-talán meggondolná magát, és a szomszédos ország, Lengyelország példáját követné, és nem avatkozna bele. Egyébként én úgy hallottam, hogy a csehek és a szlovákok közt akkora a barátság, mint a magyarok és a lengyelek közt. Csehország talán. Ausztria biztosan nem. Ahhoz túl kulturált ország, a politikája nem engedné ezt meg nekik, és Európa sem várná ezt el tőlük. Ausztria kizárva. Szerbia olyan stílusú ország, mint Románia és Ausztria "keveréke". Ők sem állnának be egy ilyen kismértékű háborúba. Horvátország és Magyarország közt mindig is jó barátság volt, kivéve trianon közvetlen után. De már jó barátságot ápol a két ország. Ráadásul nekik szerintem jó fegyverzetük is van. Horvátország talán.

Vagyis a lehetséges háborús szövetségesek (ami szerintem egy ilyen kismértékű háborúból nemigen fog össze jönni):

Csehország & Szlovákia VS. Horvátország & Magyarország

De amint már említettem, ilyen szövetség sohase fog össze jönni, mivel egy ilyen kismértékű háborúba nem lépne be más ország is, a másik pedig, ott van a NATO. És a NATO ezeket a közép-európai konfliktusokat nem nézné jó szemmel.

2013. jan. 27. 21:08
 34/34 anonim ***** válasza:
Horvátok úgy ahogy bírják a magyart. Magyarul maximum azt olvashatod, hogy ne vidd ki az ételt, ne lopj és hasonlók. Hiába van majd félmillió magyar turista, csehül hamarabb kapsz infót. Ha már a szomszédok egyszer összefogtak ellenünk, nem hiszem, hogy bármilyen revíziót elnéznének. Mondjuk Szlovákia az egyetlen ország, ami abszolút miénk volt, Cseh-Szlovák a régi határvonalon van(tudom Horvátország nagy része is). Mind a 7 plusz egy(cseh) szomszédnak érdeke magyarokat csillapítani. Magyarország lenne az erősebb, ha a buliba nem csatlakozna senki.
2013. jan. 30. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!