Létesíthetek saját hadsereget?
Mielőtt leírnám a kérdésem részletesen, felhívnám a figyelmet, hogy lehet úgy fog tűnni, mintha nem gondolnám komolyan (vicc lenne) a kérdést, de ez tényleg érdekel engem, és szeretnem tudni!Köszönöm!
Szóval a kérdésem az lenne, hogy létesíthetek saját hadsereget fegyverekkel, tankokkal, repülőkkel, például azzal a céllal, hogy felszabadítsam Észak-Koreát?
Természetesen nincs ennyi pénzem, csak kíváncsi voltam a dologra.
Viszont az nincs kizárva, hogy egyszer valakinek valahol ennyi pénze legyen.
Ajánlott irodalom:
Rejtő Jenő: Láthatatlan légió
Elméletileg igen, ha "végtelen" pénzed van akkor szerintem a jogi kiskapukat illetve 3. világbeli országokat is "megvehetsz" ettől persze kb a hajadra kenheted az egészet.
Ahogy fent elhangzott, ez állami monopólium, előbb utóbb valakinek a lábára lépsz és ahhoz hogy egy nemzet állammal felvehesd a harcot ahhoz tényleg sok pénz kéne (persze nem hiszem hogy sokan állnának melléd).
Hogy lehet erre igent írni? Földi halandó itthon egy nyomorult sportpisztolyért is egy rakás eljáráson megy keresztül, önvédelemre viselni pedig kvázi lehetetlen. Akkor hogy lehetne komolyabb fegyvereket?
Valószínűleg abban a pillanatban terroristának nyilvánítanának, amint pár emberrel elkezdenéd ezt szervezni és fegyverekért kezdenél kutatni a piacon.
Szépen is nézne ki a dolog: minden pénzeszsák magánhadsereget tartana fenn a saját érdekei szerint, az átlagpolgár meg ezek kereszttüzében.
Kb ilyenek a Mexikói drogkartellek.
Akkor irány Mexikó!
Koszi a válaszokat.
"Szépen is nézne ki a dolog: minden pénzeszsák magánhadsereget tartana fenn..."
Háááát, azt talán nem, de lehet egy rakás biztonsági őr a "cége" alkalmazásában, akiknek lehet fegyverük, és ha egymást játszásiból Őrnagy Úrnak, Tizedesnek, Dandártábornok Úrnak szólítják, ahhoz senkinek semmi köze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!