A Királytigris vagy a sima Tigris világháborús harckocsi le tudná győzni a 60-as évekbeli T62-es szovjet tankot?
Attól függ, ki vezeti. A "lopakodó" repülő is láthatatlan volt, mégis meglátta a szerb hadsereg, oszt jól lelőtte.
De hogy pontosak legyünk, egy Vajdaságban élő székely származású szerb katona lőtte le, aki civilben pék:
"De hogy pontosak legyünk, egy Vajdaságban élő székely származású szerb katona lőtte le, aki civilben pék"
Többször is Elmondta, hogy nem ő lőtte le, ő parancsnoka és tagja volt annak a zászlóajnak ami lelőtte, viszont az valóban igaz, hogy ő fejlesztette ki azt a radart, amivel bemérték. Mondjuk az se volt egyszerű gyakorlatilag verseny volt a légierővel, hogy ki lövi ki előbb a másikat. Csak, hogy pontosak legyünk.
A kérdésre visszatérve, szerintem egy tigrisnek akkor lett volna csak esélye, ha lesből támad.
"Többször is Elmondta, hogy nem ő lőtte le, ő parancsnoka és tagja volt annak a zászlóajnak ami lelőtte, viszont az valóban igaz, hogy ő fejlesztette ki azt a radart, amivel bemérték."
Nem tudom, én csak arra emlékszem, hogy akkoriban a teljes szerb sajtó neki tulajdonította a lelövés tényét. Azért linkeltem a magyar wikit, mert feltételezem, hogy szerbül nem sokan értenek a fórum olvasói közül. :)
Az, hogy ő maga személyesen mikor mit nyilatkozott, az más kérdés. Nem tudom, nem rémlik, hogy valaha is olvastam. De próbált volna bármi olyant nyilatkozni, amit nem a főnökei rágtak a szájába ;)
Szerintem kizárt.
Akkoriban az RPG volt a tankok ellensége,nem az elavult 88-as löveg.Akkoriban már 120mm-es ágyúkat használtak,meg űrméret alatti szegényített urán lövedéket és hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!