Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szabad egy gépkarabélyt az...

Szabad egy gépkarabélyt az elülső markolat helyett a tár után fogni?

Figyelt kérdés

Akad itthon egy M4 és egy AK47 airsoft változat,és azt figyeltem meg,hogy a markolatnál fogva kevésbé kényelmes célra tartani,mintha a tár elötti részen fognám.

Nincs tapasztalatom éles fegyverekkel.

2016. nov. 17. 20:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
* A "de" fölösleges. Bocsi.
2016. nov. 19. 12:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"""

"A kesztyű viselését meg tudtommal semmi nem tiltja a katonáknál."

Akkor nagyon rosszul tudod"""

Nem tudja rosszul. a taktikai kesztyű viselése teljesen fakultatív. Ha a katona ugy gondolja hogy egyszerűbb a fegyver kezelés, (ami egyébként így van) akkor felveszi. Ha nem akkor nem veszi fel.

Vannak kötelező felszerelések gyakorlatokon, missziókban is pl.: repeszálló, málhamellény, sisak. De vannak olyan felszerelések amiket az ember eldöntheti hogy felveszi vagy sem.: kesztyű kamásli, térdvédő, plusz zsebek a mellényre (én pl. felszoktam rakni egy EÜ zsebet mert bármikor jóljöhet és egy Admin zsebet amibe megy a "combatnasi") :).

Már szerencsére azok az idők elmúltak mikor a tisztek vörös csillagot fstak.... :) Már csak a vezérkarban nem.

Ez az egyik amit leakartam szögezni.

A másik:

Az ak63-d gépkarabélyt is lehet a markolat ÉS a tár között fogni. kb úgy hogy a középső ujj a kettő közötti vágat között helyezkedjen el. Így a gépkarabély semmivel sem fog pontatlanabbul lőni mint ha elől fognánk és kényelmes is. (itthon is nagyon sokan igy használják).

Ha magát a tárat fogjuk lövés közben, az valóban pontatlanságot okoz mivel a tár lötyög a fegyverben, ergo lövés közben nem ad biztos pontot.

még valami: Az airsoft és a valódi fegyver között hegységnyi különbségek vannak. Hiába hiszik sokan (hallottam már) hogy mivel airsoftot tudnak kezelni ezért valódi fegyvert is, ez nem így megy. A fegyver melegszik, rángat, baromi gyorsan kifogy belőle a lőszer és a többi... Tehát nagy valószinüséggel 90% hogy nem úgy fogod fogni a valódi fegyvert mint egy airsoftot. (kivéve ha mind2vel lőttél már).

2016. nov. 19. 13:15
 13/20 Salamon Bálint ***** válasza:

M4 könnyebben uralható, mellesleg a tárajak kilóg a fegyverből annyira, hogy megmarkolható legyen. Az AK-nál nincs ilyen lehetőség.

Mindamellett a pontos lövés érdekében érdemes minél előbb megfogni az elülső markolathéjat/markolatot. Sorozatlövésnél azonban nem szükséges, lévén nem távoli pontcél leküzdése olyankor a cél.

PS: Egyik képen sem láttam, hogy a katona lő is, vagy csak célra tart, esetleg a céltávcsövön át megfigyel.

2016. nov. 19. 17:59
 14/20 Salamon Bálint ***** válasza:
Bocs, helyesbítek. Első kettőnél lőnek is, a második képen éppen sorozatot.
2016. nov. 19. 18:01
 15/20 anonim ***** válasza:

"Akkor nagyon rosszul tudod. Nem te döntöd el, hogy mit veszel fel és mit nem, hanem parancsba kapod. Ha a tiszt úgy gondolja, hogy elég hideg van, akkor parancsot ad a kesztyű felvételére. Akkor viszont az egész raj/szakasz/stb. kesztyűt húz, nincs olyan, hogy valakin van kesztyű, valakin nincs. "

Te tudod rosszul. Nonszensz.

2016. nov. 19. 21:17
 16/20 mustafa33 ***** válasza:
Mi még SA 48-ast használtunk, azon nincs első markolat, csak kisagy, azaz fa tusa a cső alatt a tár előtt. Küsőleg nagyon kicsi az eltérés az AK-któl. Pontos célzásnál azt fogtuk, sorozatlövésnél a tárat.
2016. nov. 21. 03:05
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2016. nov. 23. 11:05
 18/20 Salamon Bálint ***** válasza:
Tehát a munkavédelmi kesztyűt is csak hidegben kell felvenni? Jó tudni!
2016. nov. 26. 22:48
 19/20 anonim ***** válasza:

"Tehát a munkavédelmi kesztyűt is csak hidegben kell felvenni? Jó tudni!"

Mint mondottam volt vannak felszerelések amiket kötelező és vannak amik fakultatívak.

Olvasni ér!

2016. nov. 27. 16:47
 20/20 Salamon Bálint ***** válasza:
19: Csak azt akartam írni, hogy a kesztyű elsődleges célja nem a hideg elleni védelem, ahogy azt korábban más írta.
2016. nov. 27. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!