Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szabad egy gépkarabélyt az...

Szabad egy gépkarabélyt az elülső markolat helyett a tár után fogni?

Figyelt kérdés

Akad itthon egy M4 és egy AK47 airsoft változat,és azt figyeltem meg,hogy a markolatnál fogva kevésbé kényelmes célra tartani,mintha a tár elötti részen fognám.

Nincs tapasztalatom éles fegyverekkel.

2016. nov. 17. 20:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Airsoftosat ott fogsz ahol jólesik. A valódi fegyver viszont szerintem melegedni fog azon a helyen.
2016. nov. 17. 22:20
 2/20 Dymo ***** válasza:
foghatod
2016. nov. 18. 00:57
 3/20 anonim ***** válasza:
65%

Te sem voltál katona...

Ha nem fogod normálisan a fegyvert, akkor a lövés során a fegyver csöve felfelé csapódik. Magyarul, mindig a cél fölé fogsz löni. Sorozatlövésnél ez még extrémebb módon jelentkezik. Olyankor a sűrű lövésszám miatt egyre feljebb emelkedik a fegyver csöve. Így akár méterekkel is feljebb lőhetsz a célnál.

2016. nov. 18. 06:32
 4/20 anonim ***** válasza:
2016. nov. 18. 07:32
 5/20 anonim ***** válasza:

Valóban. A képeken a katonák a tár előtt fogják a csúzlit. Ezekkel a fegyverekkel én nem lőttem a honvédségnél, úgyhogy ndm ismerem őket. DE! Amit tanultunk róla az az, hogy az M4-es az AMD hez képest egy cseresznyemag köpködő. A lz AMD lőszere nagyobb, és nehezebb. A torkolati sebessége is nagyobb, ha jól emlékszem. Valamint Az M4- nek hosszabb, és jobb a csőstabilizátora az AMD-nél.

Az eredeti AK-47-en sem volt a tár előtt markolat. Későbbi fejlesztésekre pont azmiatt rakták rá, hogy a találati pontosságot növeljék. Eleinte fából készültek, majd takarékossági okokból műanyag fogantyúra álltak át.

A fegyver tusát a válladhoz támasztod. Elsütéskor ennél a pontnál lesz a forgáspont. Azt azért könnyű belátni, hogyha a fegyvert minél hátrébb fogjuk meg, annál kissebb lesz az erőkar amivel a felfelé rúgását vissza bírjuk tartani. Tehát csökken a lövés pontossága, ami egy gépkarabélynál alapesetben is elég alacsony.

2016. nov. 18. 09:54
 6/20 anonim ***** válasza:

5:

Egyetértek, de még egy fontos dolog.

A képeken 4-ből 3 képen a katonákon kesztyű van :D A kesztyű viselését meg tudtommal semmi nem tiltja a katonáknál.

Ezt csak azoknak írom, akik a felforrósodás részt írták ellenpontként. Hát akkor nem kell puszta kézzel megfogni, hanem inkább kesztyűben. A célzás résszel egyetértek.

2016. nov. 18. 14:28
 7/20 Jeffrey Spender ***** válasza:

#5:

Az StG44-est mennyire lehet párhuzamba állítani a 7,62x39-es Kalasnyikovokkal ? Az StG44-es 7,92x33-as lőszert fogyasztott és használói az elülső markolat / előagy helyett szintén a tárnál fogták:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. nov. 18. 19:32
 8/20 anonim ***** válasza:

Uraim! Én erre nem tudok válaszolni. Én egy egyszerű honvéd voltam. Ilyen fegyvereket a magyar honvédség nem használt. Én csak az ott tanultakat, és a tapasztalataimat írtam le az előző hozzászólásaimban.

Én nem mondtam hogy nem lehet a fegyvert a tárnál fogni. Én azt mondtam hogy csökken a pontosság.

Amíg katona voltam AK 63D és AMD65 típusú fegyvereim voltak. Ezek mindegyike az AK47 módosított változatai. Az AK63D egy desszantosoknak kifejlesztett alulra behajtható válltámaszú fegyver, melynek elől nincs markolata, hanem fa tusa van a cső alatt. A cső elején pedig kisméretű csőkompenzátor van. Igy néz ki:

[link]

Az AMD pedig egy szintén behajtható válltámasszal rendelkező fegyver, de ebben az esetben a válltámasz oldalra hajtható be. Ha jól emlékszem a csöve valamivel rövidebb az AK47-nél. A tár előtt is van müanyag fogantyú. A cső végén lángrejtő van felszerelve.

[link]

A két fegyver működése, felépítése teljesen azonos. Csak a külső részein vannak eltérések. Személyes véleményem szerint az AK63D szebb.

még valami! Felmerült hogy a fegyver felmelegszik a tárnál.( valamelyik előző hozzászólásban) Én ilyet nem tapasztaltam. A fegyver csöve felforrósodik a tüzelés során. De a cső alatti markolat minden fegyvertípusnál úgy van kialakítva, hogy a lövész kezét hőhatás nem éri.

2016. nov. 18. 20:44
 9/20 A kérdező kommentje:

Pont arra gondoltam,ami a linkelt képeken is látható.

Úgy néz ki akkor van benne realitás.

Köszönöm mindenkinek a választ!

2016. nov. 18. 23:06
 10/20 anonim ***** válasza:
47%

# 6

"A kesztyű viselését meg tudtommal semmi nem tiltja a katonáknál."

Akkor nagyon rosszul tudod. Nem te döntöd el, hogy mit veszel fel és mit nem, hanem parancsba kapod. Ha a tiszt úgy gondolja, hogy elég hideg van, akkor parancsot ad a kesztyű felvételére. Akkor viszont az egész raj/szakasz/stb. kesztyűt húz, nincs olyan, hogy valakin van kesztyű, valakin nincs.

Amúgy meg de egy átforrósodott fegyvert (AK-t legalábbis) még kesztyűben sem sokáig fogdosol (olyanban legalábbis nem, ami az én időmben volt rendszeresítve), mert a kesztyű is hamar átforrósodik.

Ja, és ráadásul nekünk a lövéshez le is kellett venni a kesztyűnket, bár nem tudom miért. :)

2016. nov. 19. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!