A terroristák miért szerelnek gépágyúkat a terepjáróikra?
Mi értelme van egy 2 tonnás Toyota-ra rárakni egy 1 tonnás dupla csövű zu 23-at? De láttam már négycsövű változatot is pickup-on. Ezek úgy őszintén mire jók?
Annak mi értelme, hogy a második lövés 1 méterrel a cél fölé megy 50 méteren belüli távolságon? Olyan nagy és puha rugóútja van az ilyen pickupoknak, hogy kézzel is simán belehet lengetni. Még ha a lengéscsillapítást lock-olnák valahogy, akkor még lenne is értelme, főleg ha egyáltalán egyben maradna a jármű a lövések után. Ilyeneket miért nem építenek [link] ?
:DD Jó a kép:D
Hát általában a terroristák se nem képzett katonák, vagy hadimérnökök, és kevésbé rendelkeznek katonai gyárakkal, vagyis abból kell élni ami van.
Ha meg használni akarják a gépágyút, akkor fel kell applikálni valamire. Márpedig nagy, nagyot szól, úgyhogy használni akarják. Az más kérdés, hogy szakértelem híján, ahogy írtad, 3 lövés után szétesik tőle az autó:D
Szóval a válasz: mert nem értenek hozzá és csak azt tudják használni, amilyük van, nem válogathatnak felszerelésben.
Egyrészt mert van egy viszonylag nagy tűzerejű fegyver amit mozgatni kell, másrészt pickupokat marha könnyű szerezni, harmadrészt a sarki autoszerelő műhelyben kell az egészet megcsinálni.
Egyáltalán nem cél hogy jó vagy tartós legyen, erre sem idejük se pénzük se szakképzett emberük stb nincs. Nyilván nem a normális hadseregek cuccaival kell összevetni a techilnikalokat.
A csoda vespa a francia hadi ipar remeke, azért azt nem nehéz belátni hogy ott egy kicsit több erőforrás jutott mint mondjuk szíriában.
A Youtuberól belinkelt videón a járművön egy 14.5 mm Zpu-2 van, nem ZU–23–2.
https://www.youtube.com/watch?v=lwF0scentZA
Ezt a hozzászólásoknál meg is jegyzi valaki.
Hogy mennyire nem mindegy, azt én is videókkal demonstrálom. Szemmel látható mennyire eltérőek a méretek.
ZU–23–2 teherautóra szerelve:
Annyira bírom, hogy ezek a terrosritak szószerint azzal harcolnak, amilyük van.🤣
Múltkor láttam olyan képet, hogy szír lázadók 1891 es orosz Mosin Nagant puskával meg revolverrel mennek a rendőrnek.
Ami orosz és fegyver azt használják (pps se ritka).
Visszatérve a kérdésre egy kétcsövű gépágyú azért jóval ijesztőbb és erősebb, mint mondjuk ha PKM géppuskát raknának a kocsira (ilyet is láttam többször).
A Zsu 23 átviszi a házfalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!