Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sok kérdés egyben tudtok...

Sok kérdés egyben tudtok válaszolni?

Figyelt kérdés

A Waffen-SS használta a P38 pisztolytés a Gewehr43 puskát.

Harctéren szerzett hadizsákmányt legálisan haza lehet vinni és otthon tartani (pl 2.vh-ban a szövetségesek a Lugert)? Egy fegyver zárja és tokja hogy néz ki és melyiknek mi a funkciója? Egy mai pisztolynak (pl Glock 19, Walther P99, Smith&Wesson mennyi az élettartamuk(lövésben)? Végül szerintetek melyik a "legszebb" fegyver?

Nekem a H&K G3 nagyon bejön, de még a Mauser Kar98 is.

2016. okt. 15. 10:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a harctéren zsákmányolt "ereklyék" hadi értékű részét maximum háború után lehetett engedéllyel haza vinni. Nem hiszem hogy örült volna bárki ha komolyabb fegyverarzenállal hazatértek volna a leszerelt katonák.

Sőt őszintén kétlem hogy csempészésen kívül bárki is hazahozhatott volna fegyvereket. Én úgy tudom hogy a harcok után és a front haladásával a katonai rendészet és megszálló kormányzat vette át a terület irányítását és ők biztos begyűjtöttek volna minden fegyvert hogy elszállítsák megsemmisítésre.

Legalábbis a szövetséges hatalmaknak biztos nem volt szüksége arra hogy német kézifegyvereket használjon mivel a háború előrehaladtával bőséges utánpótlásuk volt, de legalábbis elégséges. Né,et fegyverekhez pedig lőszert szerezni nem lett volna egyszerű.

2016. okt. 15. 10:50
 2/2 A kérdező kommentje:
A awaffen-SS is kérdés lenne csak elírtam.
2016. okt. 15. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!