Mekkora a magyar hadsereg létszáma?
A harci alakulatok legénységi és altiszti végrehajtó állománya (gépesített lövészek) néhány ezer fő ha erre gondolsz mint sokan, mert sok laikusnak ez egyeztethető össze a fejében levő "katona" képpel.
De ez valójában teljesen irreleváns adat. A modern háborúk és védelmi kihívások nem a gépesített lövész legénységi katonák számán múlik. Néhány profi mérnök-katona, illetve gépkezelő a technológia uralta háborúban, megfelelő felszereléssel több ezerszeres hatást tud gyakorolni egykét lövész katonai képességeihez képest. És ehhez szintén sok kiszolgáló(-támogató) személyzetre van szükség, hogy működjön a rendszer, szóval az agyakon sokkal több múlik.
Az más kérdés, hogy Magyarországon ezek az agyak nem léteznek, hanem helyettük fel van duzzasztva csomó gyenge képességű, alkalmatlan személlyel a támogató intézményrendszer. De nem azzal van baj, hogy valaki "irodai alkalmazott", mert tudással és gondolkodással sokkal több dolgot is tud tenni mint egy mezei lövész. (pl. kifejleszt egy új fegyverrendszert), hanem azzal, hogy a gyakorlatban a legtöbb ilyen beosztásban levő ember alkalmatlan.
23000 - de ebben benne van mindenki (minisztérium, honvéd korház, irodisták, háttérintézmények, stb stb)
Harcoló katona kb 2500-3000 fő lehet.
Az azonnal hadrafogható meg kb 1500.
"Harcoló katona kb 2500-3000 fő lehet.
Az azonnal hadrafogható meg kb 1500."
Ilyen sokat? :) Még jó hogy nincs háború....
"Mire idáig elér egy ellenséges hadsereg a NATO gépezete már beindult."
Erre alapozni nem okos dolog szerintem. Én nem vagyok abban biztos hogy a NATO nagyon sietne, és hát Magyarország szomszédos nem NATO tagországokkal. Ukrajnában ma is háború van, csak szolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!