Pontosan mi magyarul az a bizonyos en-block-clip?
Oké, tudom, hogy mi az, valamiféle tár tolózáras puskákhoz, amivel egyszerre több(általában öt) töltényt lehet betölteni a fegyverbe, de gondolom van rá valami magyar szó, hogy valamilyen tár. Például ugye a félautomata rohampuskák, gépkarabélyok, géppisztolyok... stb. esetében szekrénytár a tár pontos megnevezése.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Oké, akkor ez egy másik dolog, amire én gondolok, vagy ezek most szinonimák? Mert arra gondoltam, ami a képen van, csak nem Garandhoz valóra, hanem tolózáras puskához valóra, mint pl.: Mosin Nagant, Steyr M1895... stb.
Kifejtenéd akkor ezt részletesebben légyszíves?
Bocs!
Töltényűr köteg? Egy köteg töltényűr? Ne már!
Nem vagyok nyelvész (főleg nem angol-magyar), de amiről beszélsz az bizony a töltőléc!
5:
Írjátok be a google képkeresőbe:
en-bloc-clip
Na miket hoz be?
----
A töltőléc más. A töltőléc egy "csíkocska", amire a lőszerek egymás után, egyesével vannak ráhúzva. Töltőléccel tölteni pl az SKS karabélyt vagy a Mauser C-96 pisztolyt szokták.
A töltényűrköteg pedig abban más, hogy egyrészt az nem egy fém csíkocska, hanem szorosan körelöli a lőszereket. Illetve hogy a töltőlécet nem rakod bele a fegyverbe, miután betöltötted vele a lőszereket (SKS, Mauser C96), hanem kihúzod és eldobod. A töltényűrköteg pedig a fegyverben marad és csak a tár kifogyása után jön ki.
Töltőléc (stripper clip):
Töltényűrköteg (en-bloc-clip):
Együtt a két haver:
Gondolom látszódik a különbség.
Utolsó, köszön szépen a választ, ment a zöld kéz! Már értem a különbséget a kettő között. Annyit meg tudnál mondani, hogy akkor a régi tolózáras puskákhoz töltényűrköteget használtak vagy töltőlécet?
Egészen konkrétan most a Steyr M1895-ös puskára gondolok, ha így könnyebb válaszolni.
"Gondolom látszódik a különbség."
Látszódik, természetesen!
Nem tudtam, hogy más a két alkatrész neve!
Ismertem mindkettőt.
Funkciója "ugyanaz", "működése" más, de tényleg nem tudtam, hogy más névvel kell illetni!
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!