Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az SS Nordland divízióba...

Az SS Nordland divízióba felvettek magyarországi svábokat?

Figyelt kérdés
2016. júl. 22. 17:28
1 2
 1/11 homo ludensz ***** válasza:

Elképzelhető hiszen német vérvonalúak voltak és így "árjának" számítottak.

Akkor mit szólsz az ukránokhoz akik emlékeztek a sztálini ukrajnaiak elleni cselekedetekre és ezrével harcoltak a szovjetek ellen.

2016. júl. 22. 19:39
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem, sot semmilyen nemetet. Ez egy skandinav onkentes divizio volt, csak skandinavok szolgaltak benne tobbsegeben danok es norvegok. Az SS diviziok regionkent alakultak, idegeneket nem vettek be maguk koze mert rontotta volna a moralt es a testveriseg erzest. A magyarorszagi svabokkal (ha Volksbund tag volt) csak a nemet diviziokat toltottek fel.
2016. júl. 22. 19:44
 3/11 A kérdező kommentje:
és szerinted a német nem skandináv? :) germán-germán között nincs különbség :) csak apró eltérés nyelvben
2016. júl. 22. 22:48
 4/11 anonim ***** válasza:

3:

És szerinted a finn az nem finnugor? Finnugor és finnugor között nincs különbség :) Csak apró eltérés a nyelvben.

A magyar hadseregbe miért nem jöhetnek ugyanúgy finn emberek?

NORMÁLIS VAGY? Van különbség! Egy dolog hogy hasonló a nyelvük vagy esetleg a genetikájuk de történelmileg-kulturálisan-stb, akkor is két különböző nemzetről beszélünk.

Bocs, de a kérdésed egyszerűen fogyatékos nagyon. Gondolkozz már el magadon. Két másik országról, két másik népről van szó. Az SS-be felvették őket és külön hadosztályuk is lehetett, mert mégsem zsidók vagy szlávok voltak, tehát nem voltak a kiirtandók listáján. De komolyan, most hogy ilyeneket mondtál hány éves vagy őszintén? Vagy úgy életedben hány komoly törikönyvet olvashattál? Milyen jó lehettél te a suliban töriből vagy föciből? Hihetetlen amiket mondasz

2016. júl. 24. 19:42
 5/11 anonim ***** válasza:
A nemet egyaltalan nem skandinav... Az 54% osnak meg teljesen igaza van.
2016. júl. 24. 21:54
 6/11 A kérdező kommentje:
akkor mégis mi? :D GERMÁNOK-GERMÁNOK :D egy bajor vagy egy sváb,nem germán? :D eszement idióta okoskodó pájeszosok :D mellesleg,a Svábok(Suebi) a szvébek rokonai(Suevi) ami a névetimológiából is kiderül! :D nekem ilyet ne mondjatok :D külön nemzet az oké,de egy faj
2016. júl. 24. 22:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Jol van okoska, kepzeld de mindketten germanok de KULON nemzethez tartoznak. Pont ahogy a horvat es orosz is szlav de kulon nemzet. Nem igaz hogy nem birod felfogni. Ja es en is nemet szarmazasu vagyok.
2016. júl. 24. 22:20
 8/11 A kérdező kommentje:

látszik az írásodon :D képzeld,én is sváb vagyok :D pont ezért kérdeztem,az addig rendben van,hogy külön nemzet...ebben én is egyet értettem! :D Im Zusammenhang mit der Rekrutierung zur Waffen-SS, die Freiwillige aus Skandinavien, den Niederlanden und Flandern aufnahm, erließ Heinrich Himmler am 23. März 1942 eine geheime Anordnung, wonach „germanische“ Völker als „artverwandtes Blut“ zu gelten hätten, während „nichtgermanische Völker“ und insbesondere Slawen nicht dazu gehören sollten. Folgerichtig wurden Ostarbeiter als Zwangsarbeiter besonders schlecht behandelt. Ein Kommentar zur „Rassen- und Erbpflege“ führt zur Unterscheidung fremder Völker näher aus: „Zu den Trägern artverwandten Blutes gehören die Angehörigen derjenigen Völker, die im wesentlichen von denselben Rassen abstammen wie das deutsche Volk.“ Hierzu zählten die nordischen Völker einschließlich der Engländer, aber auch Franzosen, Italiener, Balten und weitere, soweit sie sich „artrein“ erhalten hätten. Der Besitz der entsprechenden Staatsangehörigkeit reiche indes für die Beurteilung von „artverwandt“ oder „artfremd“ nicht aus; es käme auf die persönlichen rassebiologischen Merkmale an.[14]

Isabel Heinemann spricht in diesem Zusammenhang von „einer begrifflichen Neufassung“: „Waren bisher Norweger wie Russen in der nationalsozialistischen Rassentheorie als ‚artverwandtes Blut‘ bezeichnet worden, so unterteilte man nun statt dessen in ‚germanische‘ (‚stammesgleiche‘) und ‚nichtgermanische‘ (,nichtstammesgleiche‘) Völker sowie ‚wiedereindeutschungsfähige Angehörige nichtgermanischer Völker‘ mit Sonderstatus.“ tessék :D

2016. júl. 24. 22:28
 9/11 A kérdező kommentje:
mellesleg leszarom a zsidó törikönyvet,mert az az :D abban csak a csúnya nácik vannak és a hollókoszt :D minden csapból a zsidók ajvékolása folyik ! :D de ha megnyugtat,én szívesen bevállaltam volna svábként az Einsatzgruppen melókat!
2016. júl. 24. 22:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező te akkor finn vagy? Vagy észt? Mert az észtek is a finnugorba tartoznak.

Ráadásul én is nemzeti és nacionalista érzelmű vagyok mint te, szóval nem is állunk távol egymástól, de fenntartom hogy a kérdésed attól még nagy butaság. Te akkor finn vagy? Ugor? Észt? Az mellett hogy magyar is?

2016. júl. 25. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!