Azok akik a sorkatonaság visszaállítását szeretnék miért nem alalpítanak inkább egy önkéntes haderőt, hogy baj esetén védhessék az országot?
Látom kopterek, nem fűlik a fogatok az alapkiképzéshö.
No maj teszünk rúlla!
"De a másikat nem kényszerítheti katonai szolgálatra, ha az nem kér ebből. Ráadásul önkéntesség elvén működik."
ja, pontosan ezért akarják a sorkatonaság visszaállítását. mert akkor az állam kényszerítené.
'ja, pontosan ezért akarják a sorkatonaság visszaállítását. mert akkor az állam kényszerítené.'
Aha, és miből gondolják, az állam az ő kedvükért visszaállítja a sorkatonai szolgálatot?
'Azok szoktak kardoskodni a sorkatonasag mellett, akik maguk is voltak. Ha mar nekik szar volt, masoknak is legyen mar az.'
Ezen az oldalon találkoztam már olyannal, akinek nem volt ellenére a sorkatonai szolgálat. Gyakorlati hasznot ugyan nem látott benne, de azt elismerte, remekül meg lehetett tanulni seftelni piával, üzemanyaggal, miegymással.
Régi gyerekkönyvem, a Minden napra egy kérdés úgy fogalmazta meg a katonai szolgálat lényegét, azért mész, hogy megtanuld a fegyverek használatát.
"Azok szoktak kardoskodni a sorkatonasag mellett, akik maguk is voltak. "
Akkor a ritka kivételek közé tartozom :-D
Én is voltam katona,de semmiféle noszalgikus illúzió nincs bennem,sőt méla undor és hányiger fog el akárhányszor eszembe jut.A középiskola után életem első és talán legjobb munkahelyét sikerült kettévágni ennek az eszement baromkodásnak,sőt a folymatban lévő jogosítványomat is csak leszerelés után tudtam bejezni,az eltelt idő miatt majdnem dupla áron.Tényleg kellemes emlékek...semmivel nem lettem sem faszább sem kemények gyerek attól a bohóckodástól.Talán azért mégis tanult az ember valamit mégpedig a "Hogyan csináljunk úgy semmit,hogy az valaminek láttszódon" képesség kifejlesztését sikerült tökélyre csiszolni.. :-)
Egyrészt nem tudom, hogy jogilag mi a helyzet ezzel, valószínűleg ott is problémák lennének.
Másrészt nekik nem a haza védelme a fontos, hanem hogy cseszegethessék a nekik nem tetsző embereket, akik nem akarnak a katonaságon bohóckodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!