Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szakirányok a honvédségnél?

Szakirányok a honvédségnél?

Figyelt kérdés
Na szóval a kérdésem az lenne ,hogy ugye vannak szakirányok a honvédségen altiszti,tiszti pályán egyaránt híradós,repülőműszakis stb.na már most a kérdésem az lenne hogy ugye amiket nap mint nap látunk videókban katonák gyakorlatoznak meg ilyesmi oda hogy lehet bekerülni pl egy lövész dandárhoz hogy kerülhetek be ha hivatásos vagyok oda mit kell tanulni mert ezt nem értem ilyen szakok ugymond nincsenek ami oda kell?! előre is köszi kicsit hosszú lett de remélem érthető.

2016. júl. 8. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez nem szakirány, hanem fegyvernemek és szakcsapatok. A dandáron belül is van sok alárendelt kötelék és ott is vannak fegyvernemek és szakcsapatok. Mindenkinek megvan a maga feladata, beosztása, köteléke és aszerint szakosodik, képzi magát.

A mezei alap katona a lövész fegyvernem amúgy. De ahogy írtam, a lövészdandárban nem csak lövészkatonák vannak, mert kell kismillió más is. (tüzérek, harckocsizók, hadtáposok, felderítők, egészségügyisek stb.) Önmagában egy lövész katona semmire sem jó, és a "gyakorlatozók" is vegyesen ezer dologból állnak, hogy a rendszer képes legyen működni.

2016. júl. 8. 21:11
 2/4 A kérdező kommentje:
értem szóval akiket úgymond nap mint nap látok/látunk videókban stb azoknak is van mellette valamilyen szakképzettsége csak elvégzett mellé valamilyen tanfolyamot?
2016. júl. 8. 21:21
 3/4 A kérdező kommentje:
csak azért kérdezem mert katon a szeretnék lenni és ha választok mondjuk egy szakirányt életem hátralevő részébe mondjuk teszem fel repülőket szerelek és semmi más mert én változatosságra vágynék gyakorlatozások ilyesmi :D
2016. júl. 8. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindenkit, aki valahogy bekerül a rendszerbe, valamilyen fegyvernemi képzettséget kap. A repülőműszaki nem jó példa, mert az speciális szakterület, akit arra képeztek ki azt tényleg azt csinálja csak, és ehhez hasonló mondjuk egy orvos. De minden más fegyvernem és szakcsapat esetén nincs szigorú specializáció, összevissza kerülnek az emberek beosztásokba, attól függően, hogy mit szeretnének csinálni és hol van szükség emberre. A honvédségi feladatok nagy többsége gyakorlatias és könnyen tanulható, könnyű valakit átképezni, áthelyezni.
2016. júl. 8. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!