Honvédségnél a hosszú haj és a borosta kizáró ok?
- Az egyik képen főtisztek vannak, rájuk más vonatkozik. Íróasztal mögött ülnek.
- Misszión lévő katonákra szintén más vonatkozik. Az olyan területeken lévő békefenntartóknál van hogy meg is követelik a szakáll viselését, mert például a fundamentalista iszlám hívőket megbotránkoztatja, ha egy férfinak nincs szakálla.
- Borostát egyik katonán se látok, inkább rövid, ápolt bajuszt és kecskeszakállat.
Na de most tisztázzuk: lelövetnétek magatokat, nyakig sárban mászkálnátok, minden kényelmetlenséget elviselnétek, csak a rühes borostátokat megtarthassátok? Nem tudom ti mit hisztek magatokról, de ezt olvasva lelki szemeim előtt 17 éves pelyhedző állú, lövöldözős játékokon edződött fotel katonákat látok. Nem való ez nektek, vannak nagyon szép szakmák, hobbik amiknek lehet élni.
"lelövetnétek magatokat, nyakig sárban mászkálnátok, minden kényelmetlenséget elviselnétek, csak a rühes borostátokat megtarthassátok?"
Ez aztán meg van fogalmazva. Nem lövetném le magam azért mert borostám van, nem tudom ezt hol olvastad.
A kérdés annyi volt, lehet e borosta. Nem lehet, de akkor miért nem ha higiénikusabb mint a borotvált bőr, és esztétikusabb is.
"Ez aztán meg van fogalmazva. Nem lövetném le magam azért mert borostám van, nem tudom ezt hol olvastad. "
Katonának mennél, ezernyi nélkülözést és veszélyt vállalnál, de borotválkozni azt nem? Ezt nem értem.
"A kérdés annyi volt, lehet e borosta. Nem lehet, de akkor miért nem ha higiénikusabb mint a borotvált bőr, és esztétikusabb is."
Higiéniai szempontból biztos, hogy sokkal rosszabb. Nyilván az átlagos európai életszínvonalon ezt nem veszed észre, de ha olyan helyre kerülnél, ahol igazi zuhanyzásban heti 1x lehet részed, meg olyan helyeken mászkálnál ahol minden második ember rühes, akkor hatalmas előnye van a szőr hiánynak.
Az esztétika meg... haha, ugye ez nem komoly? :d
"Nem tudom ti mit hisztek magatokról, de ezt olvasva lelki szemeim előtt 17 éves pelyhedző állú, lövöldözős játékokon edződött fotel katonákat látok."
Hát nem egészen, 23 vagyok és nem vagyok kocka, hiába személyeskedsz itt. A borostáról meg azért esik nehezemre megválni, mert ez illik hozzám és szeretnék normálisan kinézni, ráadásul még a nőknek is jobban tetszik, tehát ez nem igénytelenség, hanem pont, hogy adok magamra.
Akkor most válaszolnék én mint aki szintén borostával lépett be a honvédségbe
Igen a 3 hónapos alapkiképzés alatt nem lehet borostád egyáltalán, igen én is utáltam, igen én is úgy néztem ki mint egy kis dobos úttörő de ez van ahogy leírták és amit meg tudok erősíteni hidd el ez lesz a legkisebb bajod ott :D
Ha alakulathoz kerülsz pedig kérvényezheted hogy te borostát akarsz aztán reménykedsz hogy vagy elfogadják vagy nem, de nem azzal kell kezdeni hogy na jólvan hadnagy úr akkor én most borostát akarok......
Hát régen a tetvek miatt volt higiénikusabb a szőrtelenség, aztán most mi van azt nem tudom.
Bár a rendőr képzésen is minden nap borotválkozni kell, na ott aztán minek?
Bele lehet kötni mindenbe, de hát ha ez a hülye szabály akkor ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!