Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mekkora Magyarország hadereje,...

Mekkora Magyarország hadereje, pontosabban hány katonája van Magyarországnak?

Figyelt kérdés

Én úgy tudtam, hogy tizen-valahány ezer, 12 és 16 között hallottam számokat. Tavaly hallottam, hogy 30 ezer főben maximalizálták a létszámot. Ma viszont ahogy olvasgattam, a Wikipédián azt találtam, hogy 29 700 fő.

Most valójában mekkora a létszám? 30 ezer ember vagy az csak a maximális? Ha az a maximamum, akkor hányan dolgoznak valójában katonaként Magyarországon?

2016. máj. 12. 21:24
 1/4 Waff ***** válasza:
Egészen pontos számot nem lehet tudnin. Sok honvédelmi dolgozót (pl. irodai munkaköröket betöltők) az állományba számolnak,de valójába nem számítanak katonának. Talán néhány ezerre tippelnék,de igazándiból azok java része sincs bevethető állapotban....Maga Hende Csaba volt honvédelmi miniszter nyilatkozta hogy a magyar honvédség jelenleg hagyomány ápoló jelleggel működik,egy esetleges támadástól (még egy nagyon kicsi hadsereggel szemben sem) 24 óráig sem tudná tartani az országot. Nem beszélve arról hogy nincs megfelelő fegyverzetük,muníció meg szinte semmi...
2016. máj. 12. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Első miért, amd-65-el mi a baj?
2016. máj. 12. 22:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Jól olvastad Wikin 30 ezer fő a honvédség létszáma ebből kb 7 ezer az aktív fegyveres.
2016. máj. 12. 22:23
 4/4 MolotovPunk ***** válasza:
9%

Magyarország hadereje leírhatatlanul nulla...

(Maximum tízezer vagy talán 15 ezer ember lehet hirtelen hadra fogható.)

2016. máj. 12. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!