Göring miért rajongott az orosz ejtőernyősökért?
Az oroszok a 30-as években elképesztően fejlett ejtőernyős és deszantos csapatokat hoztak létre. Ezek jól szervezettek is voltak, nagyok voltak (több hadosztályról, több tízezernyi emberről beszélünk később), volt kidolgozott taktikájuk és voltak külön nekik tervezett harceszközök.
Ahogy előttem is írták, a németeknek volt mit eltanulni a szovjetektől az ejtőernyős harcászat terén a 30-as években. Később aztán sajnos nem nagyon értékelte ezt a munkát Sztálin és a világháborúban az európai hadszíntéren nem igazán használták ki az ejtőernyősökben rejlő lehetőségeket.
szinte mindent
mivel a szovjetek védekeztek kezdetben az ejtőernyős erőket sima gyalogságként használták fel
pl moszkva ostromát is ejtőernyős alakulatok hátráltatták
aránylag hamar felmorzsolódtak, a maradékukat pedig beolvasztották vagy elfogták a németek
mire támadó helyzetbe kerültek a szovjetek alig volt számottevő ejtőernyős az állományban így nem nagyon erőltették a dolgot
4:
Szerintem a kérdező még a háború előtti időkre, a '30-as évekre gondolt.
"4:
Szerintem a kérdező még a háború előtti időkre, a '30-as évekre gondolt."
Így igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!