Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A honvédség hogyan viszonyul...

A honvédség hogyan viszonyul a lézeres szemműtéthez?

Figyelt kérdés
'14 októberében volt lézeres szemműtétem (látás javító, rövidlátó voltam). Azóta nincs baj. Volt már aki műtét után jelentkezett? Mik a tapasztalatai? 22/f

2016. ápr. 14. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
kizáró ok
2016. ápr. 14. 18:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik haveromnak 17 éves korában volt lézeres szemműtéte, a hivatásos állomány tagja, megjárta Irakot, Afganisztánt.. Tényleg kizáró ok:D

Egy másik haverom színtévesztő, csak van erre speciális szemüvege és TISZT :D

2016. ápr. 14. 19:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már állományban voltam, mikor megműttettem.

A lényeg, hogy PRK-t csináltass (tudom, kellemetlenebb), mert a LASIK nagyon sokáig kivesz a munkából, és semmi nem garantálja, hogy nem szakad le a hártya ha valami hirtelen hatás ér. Ilyenért már szereltek le embert, sikeres PRK-ért még nem.

A napszemüveg hordását elintézni az a pont, ahol húzni fogják a szájukat, a többi nem zavar senkit. Természetesen parancsnokkal, csapatorvossal előre kell egyeztetni!

2016. ápr. 14. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Közben látom, hogy rossz kérdésre válaszoltam, kicsit túltoltam az infókat...

Szóval LASIK vagy PRK műtéted volt?

2016. ápr. 14. 21:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Kb másfél évvel ezelőtti műtétről van szó, most már tök mindegy melyik volt, mindkettő begyógyult teljesen.
2016. ápr. 15. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:
A lasiknál mivel visszahajtják a hártyát, nem lekaparják, ezért egy komolyabb erőhatásra évek múltán is leszakadhat, csak nem jellemző.
2016. ápr. 15. 17:14
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Magasabb dioptriával pedig szemműtét ide vagy oda, az egész szaruhártya leválhat és megvakulhat az ember, ez sem jellemző.

Ezért jár felmentés testnevelés alól a gyerekeknek x dioptriától (8-tól ha jól emlékszem).

Mindegyik szemműtéttől sérülékenyebb lesz. PRK-tól is.

2016. ápr. 15. 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
#7 te ritka hülye vagy
2018. jan. 16. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!