A honvédség hogyan viszonyul a lézeres szemműtéthez?

Egyik haveromnak 17 éves korában volt lézeres szemműtéte, a hivatásos állomány tagja, megjárta Irakot, Afganisztánt.. Tényleg kizáró ok:D
Egy másik haverom színtévesztő, csak van erre speciális szemüvege és TISZT :D

Én már állományban voltam, mikor megműttettem.
A lényeg, hogy PRK-t csináltass (tudom, kellemetlenebb), mert a LASIK nagyon sokáig kivesz a munkából, és semmi nem garantálja, hogy nem szakad le a hártya ha valami hirtelen hatás ér. Ilyenért már szereltek le embert, sikeres PRK-ért még nem.
A napszemüveg hordását elintézni az a pont, ahol húzni fogják a szájukat, a többi nem zavar senkit. Természetesen parancsnokkal, csapatorvossal előre kell egyeztetni!

Közben látom, hogy rossz kérdésre válaszoltam, kicsit túltoltam az infókat...
Szóval LASIK vagy PRK műtéted volt?

Magasabb dioptriával pedig szemműtét ide vagy oda, az egész szaruhártya leválhat és megvakulhat az ember, ez sem jellemző.
Ezért jár felmentés testnevelés alól a gyerekeknek x dioptriától (8-tól ha jól emlékszem).
Mindegyik szemműtéttől sérülékenyebb lesz. PRK-tól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!