1898-ban született magyar ember harcolhatott a keleti fronton a 2. világháborúban?
Figyelt kérdés
Az azt jelenti, hogy 44 éves volt 1942-ben. Szerintem ilyen időseket már nem soroztak be. Dédnagyapámról van szó. Annyit tudok csak hogy valamelyik világháborúban harcolt, de az 1.-ben nem lehetett mert akkor meg túl fiatal volt.2016. márc. 7. 16:46
11/15 anonim válasza:
A kérdező dédnagyapja az első világháborúban is harcolhatott. 1916-ban már 18 éves volt és onnantól még 3 éven keresztül simán behívhatták katonának.
12/15 anonim válasza:
Szerintem az első világháborús részvétel a valószínű, hacsak később nem került hivatásos állományba.
1918-ban már 20 éves volt.
13/15 anonim válasza:
Harcolhatott bőven a másodikban, de még az elsőben is, akár az elejétől fogva. Régen nem ragaszkodtak a 18 éves korhoz sorozást illetően, nem kell olyan sokat kutakodni híres második katonák életrajzában ahhoz, hogy kiderüljön, hogy akár már 16 évesen harcolt (általában önkéntesként) az első világháborúban.
14/15 anonim válasza:
15/15 anonim válasza:
44 évesen,miért ne harcolhatott volna?Miért lenne az túl idős?Igazából már a kérdést sem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!