Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogy lehet egy ilyen ember...

Hogy lehet egy ilyen ember katona?

Figyelt kérdés

Volt egy osztálytársam, aki nagyon-nagyon labilis személy volt.

Ha valami nem sikerült 18 évesen is sírt, őrjöngött, verte a környezetében lévő tárgyakat.

Az össze barátnőjét ütötte-vágta ahol érte, akivel a legtovább volt együtt, vele nekem is közeli kapcsolatom volt, és mesélt dolgokat,sokat tudok.

Ez az osztálytársam, késsel vágott meg egy másik srácot akivel verekedett, és mikor úgy érezte alul marad bökött. (felületi vágást okozott, de nem rajta múlott)

Erre most látom,hogy tavaly katonatiszté avatták.Tiszté, nem csupán kis tizedes vagy hasonló.

Tény, egy nagyon jó eszű gyerek, de lelkileg egy nulla, és komoly veszélyt jelent a társadalomra,hogy ez fegyvert kap.

Bár már nem tartom vele a kapcsolatot, de kétlem,hogy megváltozott volna.Nem hinném,hogy az ilyen dolgokban változik az ember.

Nem irigy vagyok rá, nekem sosem volt vele bajom, na de ez akkor is ijesztő.Nem is az,hogy ő, hanem ha egy ilyen átmegy, átmegy több is az alkalmasságin, és fegyvert kap.

2016. febr. 6. 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért ha katonatiszt lett, akkor járt 3-5 (nem tudom hány év) évet a katonai egyetemre. Lehet ott megtanították neki hol lakik a Jóisten, és megnevelték, és már korántse az akinek te akkor ott évekkel korábban ismerted.

Persze ez csak az én véleményem.

2016. febr. 6. 16:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Ja és még annyit, hogy a te történeted ott sántít, ha mint írtad késsel sebesített meg másokat, az bűncselekmény, amiből az ítélettől függetlenül rendőrségi ügy lesz. Ilyeneket pedig nem vesznek fel a katonai egyetemre. Mivel oda olyan előélet kell, ami mentes az ilyen esetektől.

A történet másik sántító pontja, hogy az ilyen embereket a kecskeméti repülős kórházban kiszűrik, és pszichológiailag alkalmatlannak nyilvánítják.

2016. febr. 6. 16:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem történt rendőrségi feljelentés a késelés után.Az illető 18 év feletti személy volt, és úgy döntött nem fordul a rendőrséghez.

(de még csak orvoshoz sem ment)

Igazából nincs ennyi szabadidőm,hogy itt meg ott sántító történeteket írjak.

Azt írtam amit tudok,láttam,hallottam.

2016. febr. 6. 17:08
 4/4 anonim ***** válasza:

akkor megiscsak valtozott.

evente van kotelezo orvosi es pszihologia vizsga, nyilvan egy picit engedekenyebbek mint ahogy a papir eloirja, nalunk aki nem 100%-os az bizony nem is kap barmira alkalmas pecsetet.

plusz valtozik a felfagasod ha par evig katonasulit vegzel, legtobb esetben sikerul tobbe-kevesbe embert faragni valakibol.

2016. febr. 7. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!