Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a véleményetek az AK-12-esr...

Jeffrey Spender kérdése:

Mi a véleményetek az AK-12-esről és a modernizált AK-74M-ről?

Figyelt kérdés

Modernizált AK-74M:

https://www.youtube.com/watch?v=g_3mCwb7Jxo

Nem csak ebben Larry Vickers és néhány fejlesztő katona / különleges műveleti tesztelgette, csapatpróbákon és felvonulásokon is láttam, mint rendes alapfegyvert:

[link]

Az AK-12-est meg nem hiszem, hogy külön be kell mutatnom.

2016. jan. 22. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Beolvasztva mindkettőből remek dolgokat lehetne készíteni.
2016. jan. 23. 11:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Én inkább használnám mindkettőt, amit pedig be lehetne olvasztani, az az AK-63-as. :)
2016. jan. 23. 17:46
 3/7 tothp ***** válasza:
mi? ez már nem is 7.62-es? Maradnék a jó öreg fatusás faágyas 47-esnél...
2016. jan. 23. 22:48
 4/7 A kérdező kommentje:

#3: Már a 70-es évek elején, több mint 40 éve átálltak a 7,62x39-es lőszerről az 5,45x39-re, azóta a különböző 7,62x39-es AK-47 és AKM gépkarabélyaikat csak és kizárólag 5,45x39-es AK-74-esre és változataira cserélik, nem tudom, hogy hol töltötted eddig az időt. Afganisztánt is az 5,45x39-es AK-74-essel és változataival járták meg, az AK-47 és AKM maradtak az otthoni sorkatonáknak. A mostanában bemutatott AK-12-es és modernizált AK-74M az ergonómiájuk és szereléksín rendszerük miatt "forradalmiak", nem az 5,45x39-es lőszerük miatt. Az alap AK-74 és AK-74M-ek fix válltámasszal és infrabakkal rendelkeznek, addig ezen bemutatott "teljesen új" AK-12-es és modernizált 74M teleszkópos válltámasszal és Pictanny szereléksínnel.

Az AK-47 iránti rajongást sem értem, mert itthon az AK-55, AK-63 és AMD-65 gépkarabélyok voltak elsődlegesen rendszeresítve, mellettük meg ott kullogott az AMP-69-es. A másik, lövészkedek, illetve katonának készülök, lőttem egy-két típussal (Magpul M4, AK-74, AK-63, AMD-65, HK G3) és tudom, hogy az állítható válltámaszos és szereléksínes gépkarabélyok a legjobbak, addig az "állíthatatlan" válltámaszosak "kényelmetlenek", továbbá az ilyen 5,45x39 / 5,56x45-os gépkarabélyoknál az elektrooptikai irányzék és előagymarkolat abszolút nem növelik a súlyt, addig az ilyen 7,62x39/51-es gépkarabélyok, hadipuskák túlsúlyos kacatokká válnak tőlük, és szerintem "mindenki" jobban céloz valamilyen elektrooptikai irányzékkal, mint az "alap" nyílt mechanikus irányzékkal.

2016. jan. 24. 00:19
 5/7 tothp ***** válasza:
93- ban még 7.62-es gépkarabéllyal szereltem le a határőrségtől. hagyományos mart házas, faágyas, fatusás. Azóta nem nagyon volt efféle fegyver a kezem ügyében
2016. jan. 24. 12:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Elnézést a stílusért, fáradt voltam, de így utólag is csodálkozok azon, hogy az AK-74-es is 1974 óta létezik, megjárt egypárt háborút alapfegyverként, továbbá az itt állomásoztatott szovjet katonáknál is az volt rendszeresítve, mégis sokak számára csak az AMD / AK-63 létezik. Az olyanoknál természetes, akiknél a sorkatonaság egy rövid és erőltetett dolog volt, viszont akik valamilyen szinten érdeklődnek a téma iránt, illene jobban képben lenniük.
2016. jan. 24. 20:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Ugyan még nem próbálhattam a G36-ost, de szkepszissel állok hozzá, mert annál is, mint a G3-asnál "állíthatatlan" a válltámasz, az, hogy be lehet oldalra hajtani, abszolút nem tud javítani a komforton, ellenben a teleszkópos válltámasz egy nagyon jó találmány. Ugyan "csak" az M4-esnek volt teleszkópos válltámasza azok közül, amiket próbálhattam, viszont azt el tudnám képzelni más fegyvereken is, főleg a Larry Vickers által promotált modernizált 74M-en.
2016. jan. 24. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!