Szerintetek lehet még országból ismét Nagymagyarország?
Nem Nagymagyarországnak, hívják, hanem Történelmi Magyarországnak, és ma már volt ez a kérdés.
Kérném a topikot törölni, köszönöm.
nem.
az ex-nagymagyar területeken (Mo. kivételével) abszolút kisebbségben élnek a magyarok (guglizd be ha látni akarod mennyire), ráadásul gazdasági csőd lenne és ugyanmár milyen indokkal szereznénk vissza? mert anno a mienk volt?
Törökök is voltak itt, ők nem érdemlik meg az országot?
Volt egy háború, vesztettünk, és megbüntettettünk ezért. Igaz, hogy elég igazságtalan mértékű volt a büntetés, de ki mivel fizetett a vesztes oldalon való részvételért...mi leginkább területtel. Szörnyű dolog, de bele kell nyugodni, és ahogy az előttem szóló is mondta: mégis milyen alapon? Ennyi erővel a kihalt avaroké is lehetne (én tovább vittem a gondolatot :P)+ valóban gazdasági csőd lenne, hisz ezt a picit se bírjuk rendesen fenntartani...
Szerintem a legnagyobb hiba viszont az lenne a visszaszerzést illetően, hogy mindenképpen háborúval járna, és szerintem fontosabb dolgunk is van manapság, mint hogy a lassan 100 éve elvesztett területekért folytassunk vérengzést!! Szóval valószínűleg nem lesz újra egyben a Történelmi Magyarország, de ha mégis, akkor az nagy baromság lenne. Románia ellen pl. tuti veszítenénk, hisz már most nagyobb ütemben fejlődik a gazdaságuk, a jövőben nagyobb katonai erő és fejlettebb ország lesznek, mint mi, főleg, ha mi meg folytatjuk azt az utat, amin most vagyunk :S
Első vagyok, és kíváncsi, hogy melyik suttyó nem olvas eleget ahhoz, hogy tudja, nem Nagy Magyarországnak kell ejteni, hanem Történelmi Magyarországnak!
Kedves barátom , a leszavazással magadat minősíted, és most énekeld el a /Helyte bunkócska te drága című dalt/.
Kedves Első!
Szerintem olvass egy kicsit te is! Mindkét megoldás teljesen helyes, a népi köztudatban mindkettő elterjedt, és tulajdonképpen nem értem, mi lenne akár nyelvtanilag, akár szemantikailag helytelen a "Nagy Magyarország" kifejezésben, de ha te tudod, akkor olvaslak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!