Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha visszavezetnék a sorkatonas...

Ha visszavezetnék a sorkatonaságot, ti támogatnátok, hogy nőknek is legyen kötelező, ahogy Izraelben, Norvégiában és Kínában is van?

Figyelt kérdés
Én személy szerint támogatok egy alap kiképzést, de a nőknek is szükségük lenne rá, hogy megerősödjenek mentálisan meg egy kicsit fizikailag is. És az egyenjogúságot sem sértené.

2016. jan. 17. 17:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ukrajnában rengeteg nő szolgál katonaként rendes beosztásban,terepen.Ezt ennyire biztosan mondom,mert ott élek.

Afganisztánban,Oroszországban,USA-ban is rengeteg nő harcol katonaságban,elit alakulatoknál is vannak.Ez nem olyan dolog hogy nőknek nem való,ha szeretne az lenni,kinek mi köze ahhoz?Lehet hogy jobban bírja mint a többi férfi(elvileg akiket felvesznek azok általában írják a mentális és fizikai megterheléseket).

2016. jan. 17. 21:18
 12/16 anonim ***** válasza:

11-es, szerintem te félreértetted a kérdést.

Itt nem arról van szó, hogy fakultatív, vagyis ha akarom igen, ha akarom nem alapon, hanem KÖTELEZŐ jelleggel vezetnék be a nőknél a hadkötelezettséget.

Vagyis nincs kibúvó, nincs apelláta, ha jön a behívó, köteles menni.

Ez azt eredményezné, hogy az állomány kb. 50%-a nőkből állna. Erről szólt a kérdés.

Ha női egyenjogúságról beszélünk, akkor itt is 50-50-nek kell érvényesülnie.

Költői a kérdés, hogy azok a feministák, akik a parlamenti 50%-os női kvótáért lobbiznak, vajh miért nem lobbiznak a honvédségnél is...

A haza védelme tényleg csak a férfiak kötelessége lenne?

2016. jan. 17. 23:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Oké de ha a nőket és a férfiakat is behívják, akkor ki marad otthon a gyerekkel?

akkor már hívjuk be az 5 éveseket is...

Vagy dögöljenek éhen mi?

Egyébként ide fajul a túlzott jogvédősködés meg egyenjogúság.

Én nem akarom kötelezni a nőket h bevonuljanak, de sztem nem is kell a tökéletes egyenjogúságot megvalósítani.

Az egy dolog h egyforma fizetés és életkörülmény kell, de a feminácik "harca" már rég nem erről szól.

A két nem sosem lesz teljesen egyforma, remélhetőleg mert az a faj kihalását jelentené. Ami mondjuk a liberális "faj" esetében nem is lenne akkora nagy veszteség.

2016. jan. 17. 23:46
 14/16 anonim ***** válasza:
46%

"Én nem akarom kötelezni a nőket h bevonuljanak, de sztem nem is kell a tökéletes egyenjogúságot megvalósítani."

Ha te közszereplő lennél, ezért a (szerintem normális) mondatodért virtuálisan nyilvánosan tarkón lőnének a feminácik.

lásd: Ákos esete

"A két nem sosem lesz teljesen egyforma, remélhetőleg mert az a faj kihalását jelentené. Ami mondjuk a liberális "faj" esetében nem is lenne akkora nagy veszteség."

Ezért örülök nagyon a "kormányváltásig nem szülök" mozgalomnak. A libsik saját magukat irtják ki azzal, hogy nem szaporodnak és nem lesz utánpótlásuk. :)

Ha a cigányoknál terjedne ez a nézet, miszerint kormányváltásig nem szülnek, szerintem még az MSZP-szavazók is Orbánra szavaznának. :)))

2016. jan. 18. 10:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Pont a gyereknevelés miatt nmem lesz kötelező hadkötelezettség nőknek.Háborúsdit meg katonásdit az játszon aki akar nemtől fühhetlenüp.
2016. jan. 18. 18:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Semmiképp nem támogatom a sörkatonaságot. Kivált nem Magyarországon. ( Érdeklõdj olyanoktól, akik leszolgálták a két - öregebbek a árom - évüket, olvasgass régi újságcikkeket a szivatásokról! )

Ami a nõket illeti, hogy valók, vagy sem: az Izraeli Honvédség oldala, blogja tele van olyan hírekkel, hogy nõkbõl álló szakasz "hatástalanított" egy terrorista kommandót. Pedig a hasznyikok is ki vannak képezve.

Tény: az M16 mûködése nem függ a kromoszómáktól. :D

Hogy mit tudnak nõk, mit nem - nézz meg egy nõi boxmeccset ( olimpiai szám ), vagy k¨lönbözõ harcmûvészeteket!

Viszont aki lelkesedett, ki kell ábrándítsam: legalábbis Izraelben a körletek szigorúan el vannak választva, kerítéssel. Nem késes, nem szöges, csak drótháló, de kerítés. :D Járõrbe mennek vegyesen. Csakhát olyenkor nem szerencsés, ha egymással foglalkoznak, mert esetleg egy huncut arab megkéseli azt, aki nem figyel.

Ja, hogy a gyerek.

Természetesen a törvény pontosan részletezi, hogy milyen esetekben kap felmentést, szolgálathalasztást így jellemzõen, ha várandós, vagy kisgyerekes.

Ezzel együtt mégegyszer: a sörkatonaságot EGYÁTALÁN nem támogatom, úgyhogy nem foglalkozom azzal, hogy koedukáltan vagy sem.

Az a sajnos, hogy - mint sokmindent - ezt sem fogja tõlem megkérdezni a mi pártunk és kormányunk. ( ák+! )

2016. jan. 19. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!