A leszerelt rendőröket is behívhatják?
Ha úgy nézzük benne van a pakliban. Bár én már öreg vagyok, de mi viszont értettünk, értünk a fegyverekhez, joghoz nem igényelnénk kiképzést. Ha oda kerülne a sor szó nélkül mennék, így jócskán ötvenen felül is, minthogy a tapasztalan fiataloknak bármi baja is essen, az övék a jövő.
Komolyra fordítva - végül is én komolyan mondtam -: meg vannak a szabályai a mozgósításnak. Életkor, 'hozzáértés', alkalmasság, stb. Ne adja Isten, hogy sor kerüljön rá.
"Nem. Nincs a rendőrség állományában, civil ember már."
És civil embert nem hívhatnak be nagyon szorul a hurok? Ezt melyik jogszabály írja elő?
Magyarországon békeidőben nincs sorkatonai szolgálat, ennek megfelelően behívás sincs.
Csak azokat lehet berendelni akik regisztrált (kiképzett) tartalék állományúak a Magyar Honvédségnél. A leszerelt rendőr nem tartalékos, tehát a jelenlegi állapotban nem hívható be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!