Hogy lehet az, hogy a Honvédséghez nemigen vesznek fel szemüveges embereket, ellenben az amerikaiak vagy mások még a harcoló alakulatokba is?
Rengeteg videót, képet, filmet látni, ahol szemüveges katonák vannak, nem csak irodisták, a gépíró tizedes és kávéfőző százados, hanem a rendes gyalogosok, harckocsizók, pilóták is. Hivatalosan is az az álláspont, hogy lehet szemüvegesen pl gyalogos az ember. Rájuk adják azt a szép vastag keretes ronda szemüveget, és mehet a feladat, vagy ha a szemüvegtől undorodik a katona, és műthető a szeme, akkor lézeres szemműtétnek vetik alá és a hadsereg fizeti.
Hogy lehet, hogy egy sokkal komolyabb hadseregbe mehetnek szemüvegesek, ide meg nem?
Hivatalosan, "nem tud gázálarcot viselni".
Szerintem kontakt lencsével működne.
Az infó régebbi és csak a hivatásosoknál volt ez a hülye szabály. (ezt elfelejtettem beírni, az előzőbe)
A sorkatona lehetett szemüveges.
Azóta lehet, hogy változtattak ezen a buta, értelmetlen szabályon.
Az amerikai gázálarcoknál belső maszk is van, mégis passzol hozzá a szemüveg. Vagy a pilótáknál is az oxigénmaszk és a napellenző mellett nyugodtan viselhető szemüveg.
Én hivatásos tiszt szeretnék lenni itthon, és van apró fokú látáshibám, bal szememre vagyok rövidlátó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!