Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogy lehet az, hogy a Honvédsé...

Hogy lehet az, hogy a Honvédséghez nemigen vesznek fel szemüveges embereket, ellenben az amerikaiak vagy mások még a harcoló alakulatokba is?

Figyelt kérdés

Rengeteg videót, képet, filmet látni, ahol szemüveges katonák vannak, nem csak irodisták, a gépíró tizedes és kávéfőző százados, hanem a rendes gyalogosok, harckocsizók, pilóták is. Hivatalosan is az az álláspont, hogy lehet szemüvegesen pl gyalogos az ember. Rájuk adják azt a szép vastag keretes ronda szemüveget, és mehet a feladat, vagy ha a szemüvegtől undorodik a katona, és műthető a szeme, akkor lézeres szemműtétnek vetik alá és a hadsereg fizeti.

Hogy lehet, hogy egy sokkal komolyabb hadseregbe mehetnek szemüvegesek, ide meg nem?

2015. júl. 26. 16:36
 1/6 Gugu Gabor ***** válasza:
Mivel tudtommal sokszoros a túljelentkezés, megtehetik hogy válogatnak.
2015. júl. 26. 17:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, ha hiány lenne katonákból akkor még a félszemű/féllábút is felvennék. Nem véletlen hogy a katonák igen döntő többsége érettségivel vagy valamilyen, a honvédségben is hasznosítható szakmával rendelkezik, ugyanis bőven van kikből válogatni.
2015. júl. 26. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Hivatalosan, "nem tud gázálarcot viselni".

Szerintem kontakt lencsével működne.

2015. júl. 28. 02:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Amerikaiaknál hogy passzol a gázálarc a szemüveges katonához ? Kontaktlencse azért nem javallott, mert egyrészt nagyon körülményes, szinte sterilnek kell lenni a kezednek hogy berakd meg kivedd, bármikor elcsúszhat, bemehet alá valami kis szösz vagy por, és amíg ki nem szeded addig annyira kaparja a szemedet hogy ömlik belőle a könny és ki sem tudod nyitni. Plusz bizonyos esetekben pl ha nagy hőhatás éri ráolvadhat a szemedre meg stb, ami ugye nem kellemes :D
2015. júl. 28. 14:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Az infó régebbi és csak a hivatásosoknál volt ez a hülye szabály. (ezt elfelejtettem beírni, az előzőbe)

A sorkatona lehetett szemüveges.

Azóta lehet, hogy változtattak ezen a buta, értelmetlen szabályon.

2015. júl. 28. 20:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Az amerikai gázálarcoknál belső maszk is van, mégis passzol hozzá a szemüveg. Vagy a pilótáknál is az oxigénmaszk és a napellenző mellett nyugodtan viselhető szemüveg.

Én hivatásos tiszt szeretnék lenni itthon, és van apró fokú látáshibám, bal szememre vagyok rövidlátó.

2015. júl. 28. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!