Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mik kellenek a rendes fegyvere...

Mik kellenek a rendes fegyverek ( maroklőfegyverek, öntöltő puskák [gépkarabélyok] ) tartásához, engedélyéhez?

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 11:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem is álmodtam automata M4-esről, félautomata M4-essel bőven meg lennék elégedve.
2015. júl. 12. 20:53
 12/20 anonim ***** válasza:
Én megértem kedves kérdező viszont gépkarabélyt írtál.
2015. júl. 12. 21:28
 13/20 A kérdező kommentje:
Az automata üzemmóddal rendelkező M4-es a katonai, "kincstári" változat, míg a félautomatára lebutított M4-es a civil változat, különben mindkét M4 gépkarabély amerikai tipológia szerint.
2015. júl. 13. 00:13
 14/20 anonim ***** válasza:
Sportlövőként szinte bármilyen félautomatara lebutitott hadi karabelyt tarthatsz akar m4 akar kulonbozo Ak variansok, ez a B7 kategoria. Viszont kerdezted hogy itt a maximum tarthato fegyver csak a vadaszpuska e? :) vannak olyan kaliberu vadaszpuskak amikkel egy elefantot is el lehet ejteni egy M4-es lőszerét már egy bokor is eltérítheti annyira gyenge a hozzá rendszeresített 5,56-os kaliberu loszer. Az amerikaiak is evek ota probaljak lecserelni. Szoval az eredeti kerdesedre valaszolva, kell minimum egy ev tagsag egy sportlovesz klubban, 2 pszichologiai vizsgalat fel even belul, sportorvosi igazolas, erkolcsi igazolas(hogy nem vagy bunozo), fegyverismereti vizsga(van kulon maroklofegyverre, soretesre, hosszupuskara), es vegul egy ajanlas a Sportolvok szovetsegetol. De a legegyszerubb ha elmesz egy loveszklubba es ott ezeket vilagosan elmondjak es ki is tudod probalni hogy tenyleg nekedvalo e a dolog. Amugy az M4 civil valtozata also hangon fél millió forint és a lőszer is drága a gyakorlashoz.
2015. júl. 13. 07:47
 15/20 anonim ***** válasza:
Olcsóbb néha elmenni lőtérre és bérelni, mint megvenni, karban tartani meg a többi... Nagy macera, kevés haszon.
2015. júl. 13. 10:03
 16/20 anonim ***** válasza:
Igen de a lebútított gégkarabély már nem gépkarabély mivel a ennek a fegyvertípusnak képesnek kell autómata sortüzet leadni. Keresd meg a gépkarabély pontos meghatározását!
2015. júl. 13. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:
#15 teljesen igaza van mert ha pl.: megkapod az engedélyt veszel ilyen fegyvert(eket) akkor beleölsz sok pénzt de ha egyszer megvonják tőled ezt az engedélyt ami könyedén megesik, akkor mit csinálsz velük? Mivel ezeket a fegyvereket eladni Magyarorstágon nagyon olcsón lehet eladni. Ezt onnan tudom hogy van egy fegyverboltos ismerősőm aki azt mondta hogy kb a pistolyokat 2-3 év után kelnek el és a több százezer ft-os fegyver 20-30 ezerért tudja eladni. Én nem lebeszélni akarlak csak szerintem úgy vágj bele hogy tudod hogy nehéz utána túladni rajtuk.
2015. júl. 13. 11:23
 18/20 Netre járó lélek ***** válasza:

Fegyvertartás:

[link]

A fegyvertartás pszichológiai alkalmassági vizsgálata

[link]

Fegyvertartás (Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye)

[link]

(49/2004. (VIII. 31.) BM rendelet

a lőterekről, a lőfegyverek, lőszerek hatósági tárolásáról, a fegyvertartáshoz szükséges elméleti és jártassági követelményekről)

[link]

(A sportcélú lőfegyvertartási engedély megszerzésének menete)

2015. júl. 15. 16:27
 19/20 rézevőfiamór ***** válasza:

Választasd meg magad képviselőnek vagy polgármesternek és alanyi jogon jár az önvédelmi.

Másik lehetőség: Hitelt érdemlően bizonyítod, hogy már legalább kétszer meggyilkoltak.

2015. júl. 16. 03:21
 20/20 Netre járó lélek ***** válasza:

Hitelt érdemlően? Kétszer meggyilkolták?

Hmm... most, hogy mondod, az Ecseri piacon szerintem még erre is be tud szerezni igazolást. :)

2015. júl. 17. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!