Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi a különbség katona és...

Mi a különbség katona és harcos között?

Figyelt kérdés
2015. júl. 5. 14:50
 1/4 anonim ***** válasza:
66%
Ma már semmi. Régen a harcosok magasan képzett zsoldosok voltak teljes páncélzattal, acélfegyverekkel, pajzzsal, még a katonák egyszerű besorozottak vasvillával, kaszával meg bőrvértekkel. Ma már a sorkatonát és a profi képzést kapott katonát is csupán katonaként hívják.
2015. júl. 5. 14:59
 2/4 anonim ***** válasza:
2015. júl. 5. 15:10
 3/4 anonim ***** válasza:
16%
A katona valószínűleg egyfajta szeretetből, kötődésből lesz katona, hogy szolgálja a hazáját, aztán meg elküldik a világ végére isten tudja hogyan és ki ellen harcolni. Harcos hivatalos értelemben nincs, aki annak nevezi magát, az jobb esetben valamilyen partizán, vagy rosszabb esetben valamilyen ideológia által hajtott őrült, aki próbálja a katonák módszereit másolni, és nem egyszer használja civilek ellen.
2015. júl. 6. 11:32
 4/4 BodorTibor válasza:

Az én szerény véleményem szerint, a katona és a harcos között, ég és föld a különbség.

A katona parancsra cselekszik. Parancsra harcol, parancsra öl, és elvileg minden körülmények között teljesítenie kell minden parancsot. Nem nagyon szoktak nekik döntési jogot adni. ( "A parancs az parancs").

A harcos ezzel ellentétben teljesen más. Mert az én meglátásom szerint AZ IGAZI HARCOS, csak akkor harcol, ha tényleg szükség van rá. Amikor más nem segít. Ráadásul a harcos maga döntheti el, hogy megkegyelmez e az ellenségének vagy sem. Ellentétben a katonával. Egy igazi harcosnak nem parancsolhat senki. Csak saját magáért, a szeretteiért, és az elveiért harcol. De csak ha szükséges, nem pedig parancsra.

Lehet, hogy ez most egy kicsit régimódinak tűnik, mert ugye vannak zsoldosok meg ehhez hasonlók, akiket egy kalap alá vesznek a harcosokkal, de ez tévedés. Ezek nem igazi harcosok. Pénzért, meg mások nézeteiért harcolni és gyilkolni nem harcoshoz méltó cselekedet szerintem.

Csak az nevezheti magát IGAZI HARCOSNAK, aki olyan dolgokért harcol, amiket az imént felsoroltam.

Én legalábbis így látom a dolgot.

2019. jan. 1. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!