Mi a különbség katona és harcos között?
Az én szerény véleményem szerint, a katona és a harcos között, ég és föld a különbség.
A katona parancsra cselekszik. Parancsra harcol, parancsra öl, és elvileg minden körülmények között teljesítenie kell minden parancsot. Nem nagyon szoktak nekik döntési jogot adni. ( "A parancs az parancs").
A harcos ezzel ellentétben teljesen más. Mert az én meglátásom szerint AZ IGAZI HARCOS, csak akkor harcol, ha tényleg szükség van rá. Amikor más nem segít. Ráadásul a harcos maga döntheti el, hogy megkegyelmez e az ellenségének vagy sem. Ellentétben a katonával. Egy igazi harcosnak nem parancsolhat senki. Csak saját magáért, a szeretteiért, és az elveiért harcol. De csak ha szükséges, nem pedig parancsra.
Lehet, hogy ez most egy kicsit régimódinak tűnik, mert ugye vannak zsoldosok meg ehhez hasonlók, akiket egy kalap alá vesznek a harcosokkal, de ez tévedés. Ezek nem igazi harcosok. Pénzért, meg mások nézeteiért harcolni és gyilkolni nem harcoshoz méltó cselekedet szerintem.
Csak az nevezheti magát IGAZI HARCOSNAK, aki olyan dolgokért harcol, amiket az imént felsoroltam.
Én legalábbis így látom a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!