Modern katonai alakulat a középkorban?
Tegnap láttam egy filmet: Végső visszaszámlálás, ami arról szól, hogy egy modern repülőgép hordozó visszamegy az időben pearl harbor idejébe. Na el is játszottam a gondolattal!
Mi lenne, ha mondjuk egy mai modern katonai egység, mondjuk 500 fő visszamenne a középkorba. Például eger vár ostrománál megjelenne egy tank, vagy mondjuk I. Nagy Sándor palotájánál megjelenne egy helikopter, behatolnának a kommandósok és magukkal vinnik Sanyit!
Jó tudom, hogy bugyután hangzik, de játszunk el a gondolattal, mi lenne, ha?
Illetve ha ti is benne lennétek az osztagban, mit akadályoznátok meg?
Nagyon jók jöttek, köszönöm, mindenkinek ment a zöld pacsi.
Ha még tudtok ilyeneket, pl filmek/sorozatok/blogok, stb, akk azt örömmel fogadom
Két ember egy jobb puskával egyszerűen kilövöldözhetné az ágyúkezelőket, tiszteket. Nem kell nagyobb alakulat.
Arról nem is beszélve, hogy egy vár ostroma nem a blokáddal, hanem a csapatok felvonulásával és a felvonuló csapatok zaklatásával indul (1552-ben ez volt az egyik kulcs momentum, hogy sikeresen késleltették a blokádot).
Ha már a zaklatás is (1-2) mai fegyverrel végezték volna az ostrom meg sem kezdődik. Egy pár puskás éjszaka lövöldöz az őrökre, meg akit lát (erre a korabeli puskák nem voltak alkalmasak). Egy PPS vagy AK valószínűleg a teljes sereg szétzavarására elég lett volna (de ahhoz viszonylag sok lőszer kellene).
Egy pár AMP szintén meglepetést okozott volna, hiszen a hatótávolsága jóval nagyobb, mint a korabeli ágyúké, de egy ember elkezeli, a rakétahajtás meg kiváló pszichológiai mellékhatásokkal jár.
10-20 fő mai fegyverekkel felszerelt gyalogos valószínűleg a teljes háború menetét meg tudná fordítani, ha az utánpótlás megoldott. (Az időgépet te építed, vagy rám marad?)
'Ha már a zaklatás is (1-2) mai fegyverrel végezték volna az ostrom meg sem kezdődik. Egy pár puskás éjszaka lövöldöz az őrökre, meg akit lát (erre a korabeli puskák nem voltak alkalmasak). Egy PPS vagy AK valószínűleg a teljes sereg szétzavarására elég lett volna (de ahhoz viszonylag sok lőszer kellene).'
Akkor már inkább legyen vagy fél tucat MG42-es a falakon és kész a gyilkos tűzerő, esetleg MP 40-esekkel, Stg 44-el kiegészítve.
A harcot az ostrom megkezdése előtt kell felvenni, lehetőleg megakadályozni az ostromot, mert maga az ostromra való készülés is az azévi termés, és a környező települések elpusztításával jár.
Az időgépem ugyan még csak vázlatos, de már látszik, hogy az utánpótlás nehézkes lesz, tehát kis csapattal számoltam.
A tapasztalatok szerint a sorozatlövések használata esetén 100 feletti lőszer szükséges egy találathoz, egyeslövés esetén 1,3
Mivel a saját csapat jelentősen kisebb, mint a megtámadott az AK nagy tárkapacitása jelentős előny a puskákhoz képest, a lőtávolsága meg meghaladja az összes korabeli fegyverét.
Egy érdekes gondolat, hogy ne gyalogságot, hanem egy repülőgépet vigyünk magunkkal. Néhány gravitációs bomba szerintem a teljes sereg szétzavarására elegendő
Érdekes kérdés ha nem lőfegyvereket viszünk, hanem pár rádió adó/vevőt.
A csapatok közötti jobb kommunikáció is beláthatatlan előny, hiszen egy felderítő lát egy ellenséges csapatot, akkor a korabeli technika szerint egy küldöncnek vissza kellett futnia, lovagolni, egy nagyobb csapat csak ez után indulhat. Ha van egy walkytalky-d a futár útideje kimaradhat.
Hasonló kor: Drégely váránál néhány későbbi puska vajon mit ért volna?
Moszin-Nagant?
Valami AK vagy M16 alapú puska?
Kézigránátok (megnehezíteni a rohamot)?
Vajon a faltörő ágyúk felállítását meg lehetett volna akadályozni?
A jóval nagyobb csapatot vissza lehet ennyivel nagyobb tűzerővel verni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!