Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért állnak negatívan a...

Miért állnak negatívan a politikához a katonák, hogy a 2018-as kormányváltás után is változatlanul rossz fog maradni a Honvédség állapota, elavult eszközökkel lesz "boldogítva"?

Figyelt kérdés
2015. máj. 26. 20:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Sokan szerintem azt mondanák erre, hogy 25 milliárdot minek elfecsérelni a kézifegyverek cseréjére? Most újítottak fel egy rakás ak63-at, ami még jó néhány évig elműködik.

Ha mondjuk ezt a szociális dolgozóknak vagy az ápolóknak mondanád, hogy a költségvetésből azért nincs pénz a fizetésük emelésére, mert vennünk kell 30 ezer menő fegyvert, akkor nem reagálnának jól! Szóval igen is qrva sok az a 20-25 milliárd.

Inkább egyszerűbb dolgokkal kezdhetnék, mondjuk itthon ne azt a nyomorult fos acélsisakot használnák, aminek mindig szétszakad a szuszpenzere, vagy azt a "komcsi" tártáskát, esetleg azt a mikádót, aminek a gyárilag varrt gombsora 1 nap után lepotyog. De ehhez is kéne odafigyelés, hogy ne legyen atomkorrupt a beszerzési rendszer, legyenek normális hazai előállítók, akik költséghatékonyan tudnak termelni, mert a honvédség tud megfelelő volumenű megrendeléseket biztosítani. Csak a honvédség belső költségvetésén is, úgy indulna a dolog, hogy 5-10 ezer hivatástól/szerződésestől/közalkalmazottól meg kéne válni, akik általában tök rendundáns, improduktív bürokratikus munkát végeznek. Szerinted ki merné őket kirúgni? Az a honvédelmi miniszter eláshatná magát, aki megtenné...

2015. máj. 31. 19:49
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hogy csak gépkarabélyokat kéne cserélni, én is örülnék annak, ha beolvasztanák a szovjet, SSh-68-ra hajazó (vagy netán pont azokat) sisakokat, és a Légierő tagjainak adnának PASGT / LWH sisakokat, a szárazföldi erők tagjainak meg RBR Mach sisakokat.

A tártáskát is lecseréltetném FLC / ALICE málhákra.

Hogy érted, hogy eláshatná magát az a HM, aki kirúgná az improduktív munkát végzőket ?

2015. jún. 1. 16:42
 13/22 anonim ***** válasza:
Hát gondolhatod mi történne a magyar közéletben, ha 5000 hm/mh hivatásost/szerződésest/közalkalmazottat kiszórnának... óriási botrány lenne. Azonnal mondanák, hogy a nagy munkahelyteremtő kormány így teremt munkahelyet, hogy kidob az utcára 5000 alkalmazottat. Még jobban leesne a népszerűsége a fidesznek, ahol már kockáztatja az előrehozott választást.
2015. jún. 1. 23:07
 14/22 A kérdező kommentje:
#13: Jaj, de én kormányváltás utáni modernizációról filóztam eddig is. Csak az elvakult Fideszesek gondolhatják, hogy ők fognak kormányozni 2018 után is.
2015. jún. 1. 23:58
 15/22 Harcikacsa válasza:

Se Jobbik se Fidesz nem lesz :) Szerintem. Az emberek valami mást akarnak, tömegével hagyják el az országot és nem elsősorban a megélhetés miatt, hanem a politikai biztonságosabb háttér és az életminőség miatt.

Már én is Németországban élek egy ideje, hiányzik Magyarország de oda csak akkor mennék vissza ha kb az LMP kormányozna, se diktátor se szélsőséges nézetek nem kellenek ! És ezzel sokan vannak így , nagyon sokan :)

2015. jún. 2. 06:56
 16/22 A kérdező kommentje:

#15: Akkor 2014-ben is miért csak az 5%-ért küzdött, és a Jobbik miért hagyta le nagyságrendekkel ? Továbbá mostanában is nem az LMP erősödött, hanem a Jobbik.

Hogy érted, hogy szélsőséges, mitől lenne a Jobbik szélsőséges ? Vagy már az is szélsőséges neked, aki nem engedélyezi pl. a homokosok házasságát ?

2015. jún. 2. 14:13
 17/22 Harcikacsa válasza:

A homoszexuálisok házasságkötése egy deviáns konvenció, szélsőségesen liberális lázadó megnyilvánulás .... ennyi és nem több ... ellene vagyok :)

A nemzetek bizonyos szintű integrációját illetően szélsőségesek a nézeteik :(

Az LMP politikájának fókuszában viszont az ember mint egyén a fontos, humánus nézeteket reprezentálnak és nem konvencionális és vagy történelmi eszmék előtt hajlonganak a csoporteszmét az egyén elé helyezve

2015. jún. 2. 23:33
 18/22 A kérdező kommentje:

Vannak jó meglátásaik az LMP-nek, de amíg az LMP-nél népszerűbb a DK-MSZP, addig LMP-s kormány sosem lesz, max Jobbikos.

A dolgok ára kapcsán: Most csinálják az Új Puskás stadiont 100 milliárdért. Az 6 Gripen / Hornet ára bakker. Ennyit arról, hogy nincs pénz az MH-ra.

2015. jún. 5. 00:11
 19/22 Harcikacsa válasza:
Széll Bernadett és Demeter Márta alapíthatnának külön pártot együtt :D Mellettük nem jutna szóhoz a FIDESZ ... de ez csak vicc :D
2015. jún. 7. 21:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Felesleges ilyen buta provokatív kérdéseket kiírni. Senki se foglalkozik a katonák közt a 2018-as választással, meg úgy általában a politika sem túl gyakori beszédtéma. Arról pláne senki nincs meggyőződve, hogy hosszú távon nem történnének fejlesztések. Sőt, inkább azt gondoljuk, hogy a nemzetközi események hatására hamarosan kapunk egy pénzinjekciót. Ha tényleg kíváncsi voltál valamire a provokáció mellett, akkor azt most megválaszoltam.
2015. jún. 27. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!