Amerika VS Oroszország? Ki nyerne?
Na, akkor majd én válaszolok neked érdemben...
Először is ne gyere a 2.VH-val, mert ha a többi ország semleges maradt volna és az USA illetve Nagy Britannia nem szállít semmit a SZU-ba, akkor igencsak ki is kaptak volna... Ez a segítség ugye most nem lenne...
"orosz integrált földi légvédelmet nem lehet feltörni."
Minden védelmet fel lehet törni...
Aranyos, és bemérhetetlen... És rengeteg van...
"Még annyit ötös válaszoló, hogy az oroszok akár máról holnapra akkor katonai költségvetést kanyarítanak neked, hogy még az amerikaiak is összehugyoznák magukat."
Gondolom a röhögéstől... Ha az USA megnégyszerezné a katonai költségvetését akkor az több lenne, mint hőn szeretett Oroszországod teljes költségvetése...
De száz szónak is egy a vége... Egyszer már akart gazdasági és fegyverkezési versenyt játszani a SZU az USA-val, akkor belebukott... Most is belebukna...
Az nem drón, hanem predator... Felfegyverzett drón... És oké leszed valamennyit, de nem az összeset... és akkor máris ott a rés a pajzson... És akkor még ott vannak a tomahawkok, amik elég pontosak... Akkor már mehetnek a raptorok, amiket nem vesz a radar... Vagy a B-2, amit szintén nem észlel a radar...
Egyébként pont olyan a gondolkodásod, mint a szövetségeseké 1940-ben... Az előző háborút megnyerték, hát megnyerjük ezt is... Aztán jött a sarlóvágás hadművelet és pofáraestek...
És rosszul vonsz párhuzamot, hiszen a 2.VH-ban az USA tömte mindennel a Szovjetuniót, nyersanyagokkal, élelemmel, fegyverrel...
De ha már a 2.VH, akkor gyakorlatilag két inváziós erőt is felfegyverzett az USA, hiszen a D-nap és a Fülöp szigetek visszavétele egymás után jött... És mindkét csatára jól felszerelt erők mentek, ahová szinte minden eszközt az USA biztosított...
Blacksword te a 2.VH-ról semmit nem tudsz ! Ja meg azon röhögtem a legnagyobbat mikor azt írtad hogy az USA a SZU-t nyers anyaggal látotta el ! Tisztázzunk valamit ! Az USA akkor kezdett el harcolni Európában a németek ellen mikor már az oroszok kezdték megtörni a németeket !
Az USA nem szerette volna hogy a SZU bekebelezze Európát , ezért ő is beszált a németek elleni háborúba ! A Japánban ledobott két atombomba is a SZU-nak szólt , hogy ne menjen tovább .
" ma 16:21"
Akkor beszélgessünk!
"Az orosz szárazföldi hadsereg sokkal erősebb az amerikainál"
erre valami adatot. Nem ilyen mélyenszántó gondolatokat szeretnék hallani, "mert csak"
"Az meg hogy az USA katonai költségvetése (aminek 1/4 része az üzemanyag kölség) és GDP-je mekkora az semmit nem számít. Szerinted 5-ös válaszoló, a Második Világháborúban mekkora volt Oroszország GDP-je? Na erről ennyit. "
Nem számít mi? Te ezt komolyan gondolod? Igen? Naná hogy igen. Ezért is vagy ilyen egyszerű kis ember. Az üzemanyag költségről megint kérnék egy hiteles forrást. Hál istennek most mi a is fellélegezhetünk mert ebből a kis szösszenetedből is kiderült hogy Magyarország simán hadat üzenhetne a világnak, mivel nem számít a gazdaság ereje... kac, kac.
Na mekkora volt a GDP-je a kedves elvtársaknak 70 éve? Hm? Alacsony elhiheted. A britnek a negyede, köszönhetően a nagyszerű politikai és gazdasági rendszerüknek, de nem ez a lényeg az hogy az USA segítsége nélkül máshogy alakult volna Iván élete
olvasgass! persze csak ha menni fog:
"Az amerikai haditengerészet is sokkal erősebb az orosznál. Több és modernebb hajó áll a rendelkezésükre. Az oroszok viszont nagyon jók a tengeralattjárós hadviselésben, és ami még fontosabb a légerejük elég jól fel van készítve amerikai repülőgép-hordozós flottakötelékek megsemmisítésére. Arról nem is beszélve, hogy le is tudják kapcsolni az amerikai hajók légvédelmi rendszerét, mint ez tavaly a Fekete-tengereken a portájukat zavaró amerikai rombolóval meg is tetté"
Na ez megint elég egyoldalúan van leírva, és mi van az amerikai flottával és légierővel? Ugye tudod hogy ez a legnagyobb a világon? Szívesen fogadnám itt is a hivatalos adatokat mindkét fél fegyverneméről és hasonlítsuk össze együtt. Hajrá
"Akik az oroszokat lenézik azok mindig elfelejtik azt, hogy ott is van modern fegyver, nem is kevés. Csak hát ők nem kötik senki orrára"
Nem hát, végül is épp most volt meg az évi szokásos parádéjuk, ami még véletlenül sem a presztízsről és az "én vagyok a fa**a gyerek" stílusban megy le. Nem igazad van ott mindenki a régi makarovokkal parádézik. Még annyi, ha nem kötik senki orrára akkor te hogy a jó büdös francból tudsz róla?
"A másik meg hogy az amerikai hadsereg nem izmozik olyanokkal akik keményen visszaütnek. Ilyen irakokat meg líbiákat könnyű szétbombázni. Valóban elég egyoldalú lenne, mert ahol az amerikai haderők megjelennének, onnét az orosz kiverné őket. Mindezt egy olyan légvédelmi ernyő fedezete alatt tenné, ami csak úgy falná az F-16-osokat meg a többit. "
Igen persze, mert az Ukránok, a csecsenek azok aztán odacsaptak a hatalmas seregeikkel, igazi idegörlő csaták voltak ezek az oroszok részéről és ne is beszéljünk a pár évvel ezelőtti világverő grúz hadsereg felett aratott győzelemről. Vezesd már le még egyszer hogy miért is vernék ki az oroszok őket minden honnan? Még mindig nem értem a logikát.
"Az oroszok mást sem csinálnak hetven éve, csak az amerikai hadsereggel való összecsapásra készülnek"
Az amerikaiak pedig 70 éve szinte mindig ott vannak valami háborúban, jól felkészített, harcedzett hadseregük van, míg Iván Szibériában pucolja a krumplit.
"Még annyit ötös válaszoló, hogy az oroszok akár máról holnapra akkor katonai költségvetést kanyarítanak neked, hogy még az amerikaiak is összehugyoznák magukat"
Persze, hisz az orosz gazdaság világelső, dübörög, még véletlen sem az olaj és gáz árával együtt hullámzik az orosz gazdaság teljesítő képessége.. ááááá. De persze az oroszok... Egyébként ha megnégyszereznék a költségvetésüket akkor érnék el az amerikai felét, és akkor még nem is beszéltünk arról hogy az ameriakiak meddig tudnák emelni a sajátjukat ha úgy hozná a szükség, akár vissza is térhetne a kitöltetlen csekkek időszaka. Tudod mint amikor finanszíroztak egy Holdprogramot (ami nekik sikerült mellékesen), 100 milliárdokat költöttek a hadseregre stb...
" És lakosságszámmal sem érdemes kardoskodni, mert "
Mert mi? Szóval nem számít hogy milyen tartalékok vannak a hátországban?? Értem tudtam én hogy Magyarország simán meghódíthatja a világot mert nem számít mennyi embert tudsz hadrendben tartani.
Ezután nyomod a sok szubjektív dumát hogy amerika, hogy összefosná magát az oroszoktól mert húhaaa. Próbáld meg objektíven oké, mert az ilyen "csak mert" típusú érvekkel elmehetsz a tudod hová.
Na és itt volt elég a tömény marhaságból amit eddig írtál persze még erre válaszolok mert nem tudok elmenni az ekkora ökörség mellett amit te csinálsz, szóval
" Ha GDP alapján háborúkat lehetne nyerni, akkor a németek megnyerték volna a másodikat"
ez volt az as hozzászólás ahonnan kezdve 100%-ra lehet venni hogy ostoba vagy, mivel ilyen könnyen ellenőrizhető dolgokat sem vagy képes megnézni csak nyomod az ki ha én nem dumádat. Szóval mennyi volt a GDP-je te nagyon okos. Tudsz mondani számokat, ha megvan akkor nézd meg a többi országét is mert amilyen fajankó vagy seggre fogsz ülni
Attól függ milyen háború törne ki az USA és Oroszország között.
- Ha Oroszország támadná meg az USA-t, akkor az USA győzne.
- Ha az USA rohanná le Oroszországot, akkor Oroszország nyerné meg a háborút.
- Ha egy távoli országban (pl. Szíria, Szerbia) csapna össze a két nagyhatalom, akkor is az USA győzne.
- Ha egy Oroszországgal szomszédos országban, például Ukrajnában lenne a hadszíntér, akkor szerintem nehéz megmondani melyik győzne, kétesélyes a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!