Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A magyar hadsereg megállja a...

A magyar hadsereg megállja a helyét?

Figyelt kérdés
ugy értem milyen szinten vagyunk? képzettségileg és felszereltségileg föl tudnánk venni a harcot? van tekintélyünk? beszélnétek nekem erről?

2015. máj. 2. 14:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Én is kérdeztem már ezt, ez volt a leghasznosabb válasz:

Rába teherautók - ezek rendben vannak

Uaz/Ural - szétesőben, vagy elindul, vagy nem

aknaszedő hajók - semmire sem jók

Mi-24/8/17 - nem repülhetnek , lejárt az üzemidejük

Gripen - kevés van belőlük , a földi célok elleni fegyverzetet nem rendszeresítettük , drágák , de jók

Mig-29 - nem repülőképesek , lekonzerválva állnak az esőben

L-139 - szerintem nincsen ilyenünk

C-17 - nincsen ilyen gépünk , csak pilótákat képzünk hozzá , a repülő az amcsiké

AN szállítógép - szerintem ez sem repül már

T-55 - kivonták őket

BMP-1 - az összes raktárban van , nem tudni , hogy mennyi a hadra fogható

T-72 - van belőlük 20 db üzemképes, a többi raktárban , állapotuk ismeretlen

D-20 - kevés van belőle , 40 éves fegyverek

RPG rakéták - hosszabbítgatják az üzemidejüket , de ezt sem lehet a végtelenségig

Mistral - drága , harcban soha nem próbálták ki , kevés van belőle

Kub - kb. 2 üteg van belőle

Saw/M16/Remington/HK - kis számban különleges alakulatok számára van rendszeresítve

Ak-63/PKM - 30 évesek , szétesőben vannak

Szép puska - rendben van

Gepard - rendben van

robotok , pilóta nélküli repülőgépek - pár darab van belőlük

BRT-80 - többszáz van belőle , kicsit elavult ,de működik , jelenleg ez a szárazföldi haderő gerince

Humwee - pár darabot rendszeresítettünk

Tehát : van szép terepszínű ruhánk, teherautónk , bakancs már nincsen , a fegyverek vagy 40 évesek , vagy újabbak , de az újakból csak 10 db - ot vásároltunk , de azt biztos ami biztos dupla áron....

2015. máj. 2. 15:58
 12/24 anonim ***** válasza:

"9# A román hadsereg hol harcolt aktívan a közelmúltban?

A horvát katonák meg akik részt vettek a Délszláv háborúban a többségük még mindig sorköteles."

A román katonák sem harcoltak aktívan a közelmúltban, de a horvátok meg a románok sem. Az a horvát/szerb katona aki 30 évesen harcolt a délszláv háborúban, az már lassan 50. És az sem volt normális háború, sokkal inkább partizán csipkelődés.

2015. máj. 2. 16:38
 13/24 anonim ***** válasza:
Meglátszik hogy fogalmad sincs a délszláv háborúról... nekem rokonom harcolt ott, rendes háború volt rendes frontokkal mindennel.
2015. máj. 2. 16:45
 14/24 anonim ***** válasza:
Ja és kifelejtettem a katonák túlnyomó része 18-24 között volt..
2015. máj. 2. 16:46
 15/24 anonim ***** válasza:

"Meglátszik hogy fogalmad sincs a délszláv háborúról... nekem rokonom harcolt ott, rendes háború volt rendes frontokkal mindennel."

Igen, rendes háború volt, hetente volt egy civil mészárlás, meg arra futotta, hogy a civilekkel teli lévő városokat lőtték nehéztüzérséggel. A csapatok nagy része népfelkelő milicista volt.

"Ja és kifelejtettem a katonák túlnyomó része 18-24 között volt.."

Ha és kifelejtetted a forrásodat is :D

2015. máj. 2. 18:44
 16/24 anonim ***** válasza:

Nincs forrásom, rokonom harcolt ott mondtam. Ezt nem értem hogy amikor valakinek lövése sincs a dolgokról miért okoskodik...

Mindkét oldalon több százezer katona harcolt, volt köztük hivatásos, voltak szélsőjobboldali milíciák, voltak külföldi milíciák (német, osztrák és magyar neonácik a horvát oldalon és orosz önkéntesek a szerb oldalon) meg népfelkelők is, az összes egységet a felső katonai vezetés irányította. Tudod hol húzódott a frontvonal? Körülbelül a Vukovár-Szarajevo-Mostar vonalon, meg voltak népfelkelések Horvátország szerbek lakta részén főleg az Adria mellett. Sőt bosnyák-horvát frontvonal is volt.

2015. máj. 2. 19:10
 17/24 anonim ***** válasza:
Ezt mondom. Lövésed sincs a dologról, csak rokonod harcolt ott. Megnyugtatlak, túlzás nélkül minden második magyarnak harcolt ott rokona, a határ mellett élek :D
2015. máj. 2. 19:30
 18/24 anonim ***** válasza:
20# Ember te olyan sötét vagy mint az etióp s*gge...
2015. máj. 2. 19:36
 19/24 anonim ***** válasza:

"Tehát mi bedobjuk a haderőnket a közösbe és ha szükséges lenne, cserébe a NATO tagok együtt védenének meg minket."

Képzelem milyen sebesen sietnének a védelmünkre a szlovák, román katonák... és milyen lelkesen harcolnának Magyarország felmentéséért.

Ugyan már.

Gondolom az angolok se törnék össze magukat, ha a németek lennének bajban.

Sajnos más a papírforma és más a valóság.

2015. máj. 2. 22:43
 20/24 anonim ***** válasza:

"20# Ember te olyan sötét vagy mint az etióp s*gge..."

Húúúú. Te meg olyan vagy mint a lépcsőház. Sötét és korlátolt. Na azt hiszem inkább nem folytatok szellemi harcot fegyvertelennel. (Vannak még nekem ilyen kemény szövegeim, te mindentudor.)

2015. máj. 2. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!