Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Csak én tartom különösen...

Csak én tartom különösen felháborítónak, hogy egyre többen és többségében nők osztják meg az alábbi, sorkatonaság visszaállításának szükségességét hirdető cikket?

Figyelt kérdés

[link]

Eleve a sorkatonaság ellen vagyok, mert úgy gondolom, hogy a hazánkban 2004-ig működő sorkatonság intézménye számos fiatalt hozott méltatlan helyzetbe, alázott meg porig és nyomorított meg lelkileg. Mindezt azzal az indokkal, hogy "majd ott rendet tanulnak". A tisztességes, rendes életre való nevelésnek nem lehet a sorkatonaság az eszköze!

De ami különösen felháborít, hogy döntő többségben nők osztják meg a fenti hivatkozást. Ez tipikusan a "más intim testrészével történő csalánverés" esete. Ebből is látszik, hogy a nők többsége mennyire önző, hiszen egy olyan szenvedéssel és nehézségekkel teli kötelezettség visszaállítását szorgalmazzák, ami rájuk nem vonatkozik és egyébként semmi haszna nem lenne.

Nekem már nem kellett sorkatonának lennem, mivel 2004-ben még középiskolás voltam, de nagy valószínűséggel fel is mentettek volna alóla egy bizonyos ok miatt. De a fenti cikk mélységesen felháborít, és kívánom, hogy hazánkban soha, senkinek ne küldjenek a fenti linkben találhatóhoz hasonló behívót!

28/F

2015. ápr. 28. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"A tisztességes, rendes életre való nevelésnek nem lehet a sorkatonaság az eszköze! "

"Ebből is látszik, hogy a nők többsége mennyire önző"

"Nekem már nem kellett sorkatonának lennem"

"nagy valószínűséggel fel is mentettek volna alóla egy bizonyos ok miatt"

'Köszönöm szépen, nincs több kérdésem, kedves életképtelen, nyámnyila, idiótä, liberális bärom.'

És akkor én is nyámnyila vagyok?

Ugyanis mielőtt az én korosztályom sorra került volna, addigra megszűnt a sorkötelezettség, így nekem sem kellett bevonulnom. Ja és már sokszor leírták a gyakorin, ma már a roppant jól képzett, de nem tömeges haderő számít. Valószínűleg nem vetettem volna meg, de nem is rinyáltam, mikor a sorkötelezettség átalakult önkéntes alapra.

2015. ápr. 29. 22:18
 12/14 anonim ***** válasza:
86%

Hát pedig ezeknek a mai fiatalokra ráférne az hogy a fogkeféjével súroltassák fel vele a padlót! Velem megtették, és higgyétek el, javamra vált! EMBERT faragtak belőlem ami nagyon kevés van már ebben a világban. higgyétek el, nem rohangálna ennyi huligán homokos, és egyéb betegség az utcákon! szerintem hozzák vissza a sorkatonaságot! Szavazzatok a jobbikra ha egyetértetek! Legyen szebb jövőnk!

Aztán mi a garancia, hogy másoknál ugyanezt a hatást érik el? Ami nálad bevált, az Józsikánál nem biztos...

A szülők adják az igazi példát, a honvédség inkább kiegészíti azt. Szerintem meg ne akarjátok erőltetni a sorkatonaságot, biztos lehetsz benne, lesznek majd nem kevesen, akik igyekszenek kiskapukat találni, mert az ő életükből ne vegyen el a honvédség x évet.

Ui: majd akkor szavazok bármilyen pártra, ha a voksokat nem érzelem, hanem értelem alapján adják le, az pedig elég hosszú időt vesz igénybe, úgy érzem.

2015. ápr. 29. 22:32
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A sorkatonaság amíg volt, sem volt más, mint 0,5-1-3 év szopatás. Az a hely, ahol a 8 általánost végzett, agyatlan, alkoholista, életképtelen tiszthelyettesek meg tisztesek kiélhették gyermekkorú frusztrációikat.

Köszi, én sem akarom, hogy a legszebb éveimből kidobjak a kukába x darabot arra, hogy 10 töltényt elpuffogtassak egy 30 éves gépkarabélyból meg eldobjak 2 gyakorlógránátot, az időm többi részében meg fókázzam a folyosót.

2015. máj. 2. 20:01
 14/14 anonim válasza:
Üdv!Nem az egyharmad tár lőszer,nem a vezgyak,nem az a két gránát számít.A szivatás egy szempontból nevezhető hasznosnak;azóta sem sikerült olyan megalázó,értelmetlen,szürreális helyzetekbe kerülnöm,mint akkor...És később amikor bunkók,idióták,gonosz férgek közé kerültek,volt már több stratégia is készenlétben.Szóval nem a lőszer,vagy a lánctalpakon megtett kilométerek számítanak,csak ami belül van.Amit mozgósítani tudsz nehéz napokon.Persze ettől függetlenül mindezt megtaníthatja Neked az iskola,az apád,nagyapád,a kollégium,börtön,ez csak egy mód a sok közül.
2016. jan. 16. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!